MARS IN STEENBOK

Talkieshoroscoop januari

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in op hoe we het komende jaar al onze doelen zullen gaan behalen.

Met het nieuwe jaar voor de boeg zijn we klaar voor een nieuw doel om het jaar mee te gaan invullen. Geen jaar dat weer stilletjes aan ons voorbij gaat, maar een jaar waarin we doelen gaan bereiken en onszelf een stapje verder brengen. De komende weken verblijft Mars, planeet van actie, passie en discussie in Steenbok tussen 4 januari en 13 februari en helpt ons daarbij om onze doelen te gaan behalen. Als passievol en vurige planeet is het Mars die ons hart sneller laat kloppen en ons soms een tikkeltje impulsief maakt als ons hart vol vuur staat. Een planeet die niet bang is om risico’s te nemen en zichzelf daar soms ook aan brand. Het sterrenbeeld Steenbok daarentegen is allesbehalve impulsief en is juist goed in plannen, ordenen en het maken van een duidelijk volgbaar plan om zo min mogelijk risico’s te nemen. Een sterrenbeeld die weet dat geluk niet komt aanwaaien, maar waar hard voor gewerkt moet worden. Nu deze twee energieën samen komen, zullen we merken dat we extra gemotiveerd zijn om het maximale uit 2024 te gaan halen zonder op de blaren te zitten. Het nemen van grote risico’s zit er niet in, want liever focus jij je op het langetermijndoel dan op de kortetermijngelukjes. Een goed moment dus om een gedetailleerd plan te maken en uit te stippelen hoe jij je aan jouw goede voornemens kan houden. Een tijd van initiatief durven nemen om niet langer af te wachten wat er op jouw pad gaat komen. Droom groot en droom vanuit jouw hart omdat die precies weet waar jouw motivatie zit om nog meer uit het leven te halen. Ondanks dat Mars voor iedereen veel in zijn mars heeft, heeft elk sterrenbeeld ook een eigen focuspunt om de komende weken nog meer uit de planeet van passie te halen. Wat dat voor jouw sterrenbeeld gaat zijn, lees je in de horoscoop van Talkies. 

Ram 20 maart t/m 19 april

Nu jouw favoriete planeet in Steenbok staat, heb ook jij veel voordeel van het feit dat jouw acties een stuk gecontroleerder gaan worden. Waar je van nature je door je hart laat leiden en daardoor impulsief kan zijn, helpt Mars in Steenbok je om meer structuur aan te brengen en een moment te rusten voordat je een beslissing gaat maken. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je meer rationele beslissingen kan maken, maar ook dat jij je minder opgejaagd voelt omdat je een plan hebt. Een fijn voordeel om het nieuwe jaar in te luiden!

Stier 20 april t/m 20 mei

Steenbok is net zo nuchter als jij en nu dit invloed gaat hebben op de planeet van actie, passie en discussie merk je dat je meer ruimte ervaart om jouw passies te gaan ontdekken. De structuur die Steenbok biedt, helpt je om meer buiten de lijntjes te gaan kleuren en jezelf te verruimen. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe ideeën waardoor je jouw koppigheid meer zal kunnen loslaten. Tijd om die leergierigheid te omarmen en nieuwe cursussen te gaan doen of die ene reis te boeken die al een tijdje op jouw to-dolijst staat… 

Tweelingen 21 mei t/m 20 juni  

Als de planeet van actie, passie en discussie meer structuur krijgt, merk jij ook als fladderaar dat het lukt om te aarden en jezelf meer te focussen. Een fijn moment om je leven meer op orde te gaan brengen en stil te staan bij waar je nu staat. Niet alleen maar in de haastige modus te blijven leven, maar een tijd om de controle te herpakken en te waarderen wat je al hebt, in plaats van alleen maar op zoek te gaan naar de nieuwe high. Zie het leven zoals het nu is om meer innerlijke rust te gaan krijgen. Het gras is niet altijd groener aan de overkant… 

Kreeft 21 juni t/m 22 juli

De nuchterheid die Steenbok aanbrengt in de planeet van passie zorgt ervoor dat jij meer ruimte krijgt om je emoties en gedachten rondom relaties op orde te brengen. Minder laten leiden door de gedachten die in je hoofd zitten, maar meer vertrouwen op rationaliteit en vertrouwen hebben in de toekomst. Een fijne verandering die ervoor zorgt dat je meer durft na te denken over toekomstplannen in je relatie in plaats van door te gaan met het saboteren van je relaties met je eigen onzekerheid. 

Leeuw 23 juli t/m 22 augustus

Als chaotisch maar passievol sterrenbeeld leer jij jouw energie te concentreren waardoor er meer ruimte ontstaat om eens op jezelf te focussen. Normaal gesproken ben je erg bezig met wat anderen van je vinden, maar Mars in Steenbok laat je inzien dat jij dit jaar jezelf meer prioriteit mag gaan geven. Niet alleen in de vorm van jezelf minder te laten leiden door de mening van anderen, maar ook door beter voor je lichaam te gaan zorgen. Er is vast een sport of activiteit die ook jij leuk vindt. 

Maagd 23 augustus t/m 22 september

Het aanbrengen van meer focus en structuur in de planeet van passie zorgt er niet alleen voor dat jij nog beter jouw doelen gaat nastreven, maar ook dat jij jezelf meer opent voor de passievolle gebaren van anderen. Soms ben jij iets te veel bezig met jezelf en jouw verantwoordelijkheden dat jij de liefde van anderen om je heen niet ziet. Tijd om jouw hart te laten openen en de romantiek tot bloei te gaan brengen. 

Weegschaal 23 september t/m 22 oktober

Jouw huis en familiebasis verdient wel wat aandacht en mag je zeker niet vergeten. Juist na het aanhalen van de familiebanden tijdens de feestdagen, zal het komende jaar belangrijk zijn om deze banden ook te gaan onderhouden of je huis wat extra aandacht te geven. Niet alleen fijn zodat jouw huis voor jezelf een thuis is, maar ook dat dit huis voor anderen een warme plek zal zijn. Dit geeft je meer rust om om te gaan met de tegenslagen die ook dit jaar zullen komen. 

Schorpioen 23 oktober t/m 21 november

Alhoewel we veel aandacht hebben voor de organisatieskills die we zullen krijgen als Mars in Steenbok verblijft, heeft Steenbok ook invloed op de manier van communiceren van deze pittige planeet. Want Mars is niet alleen planeet van actie en passie, maar ook van discussie. Dankzij Steenbok voeren we de discussies een stuk rationeler waardoor jij de kans krijgt om te leren jouw gevoelens beter te verwoorden. Dit zal helpen om niet alleen duidelijkheid in communiceren te krijgen, maar ook om de gemoederen minder hoog op te laten lopen als jij er een pittige opmerking uitgooit.

Boogschutter 22 november t/m 21 december

Afgelopen maanden stond Mars, planeet van passie, in jouw sterrenbeeld en had je meer initiatief om aan de slag te gaan met de ideeën die je voor de toekomst had. Wellicht een beetje ongecontroleerd en impulsief, maar de verhuizing van Mars naar Steenbok zorgt ervoor dat jij je de komende tijd goed kan gaan focussen op de ideeën die je hebt opgedaan. Vertrouw op het onderbuikgevoel dat je hebt om de juiste beslissingen te nemen, zodat je zeker weet dat het langetermijnproject gaat slagen. 

Steenbok 22 december t/m 19 januari

De planeet van actie, passie en discussie staat in jouw sterrenbeeld en dit zorgt voor nieuwe inspiratie om het roer om te gooien. Je hebt extra behoefte om initiatief te nemen en jouw leiderschap skills naar een nieuw niveau te tillen waardoor de komende weken perfect gaan zijn om deze nieuwe rol tot je te nemen. Tijd voor actie om jouw kwaliteiten meer naar de voorgrond te brengen. Je hoeft niet altijd de stille kracht te zijn, maar mag best wat erkenning gaan nastreven. 

Waterman 20 januari t/m 18 februari 

Als sterrenbeeld vol ideeën ben jij goed in het verzinnen van nieuwe inspiratie om mee aan de slag te gaan, maar het afronden van de projecten die je bent gestart vind je nog erg lastig. Nu Mars in Steenbok verblijft, krijg je de kans om succesvolle projecten eindelijk te gaan afronden als je nieuwe motivatie en focus vindt om aan de slag te gaan met de laatste eindjes die blijven liggen. 

Vissen 19 februari t/m 20 maart

Jij voelt je fijn in het gezelschap van anderen, want omringd door anderen ben jij de verbindende en zorgende factor. Binnen het team beweeg jij graag mee, maar Mars in Steenbok zal je de komende dagen uitdagen om juist meer op de voorgrond te gaan treden en initiatief te nemen. Minder afwachten en meebewegen, maar juist zelf de koers bepalen gaat je helpen om nieuwe kwaliteiten in jezelf te gaan vinden.