Laat de volle maan je kracht geven

Talkieshoroscoop juni

DE TALKIESHOROSCOOP IS LEKKER VERNIEUWEND, GEEN HOROSCOOP DIE JOU GAAT ZEGGEN DAT JE DE LIEFDE VAN JE LEVEN GAAT ONTMOETEN, MAAR WEL EEN HOROSCOOP DIE JOU AAN HET DENKEN ZAL GAAN ZETTEN MET ELKE MAAND EEN ANDERE INVALSHOEK OP BASIS VAN JOUW STERRENBEELD. DEZE MAAND VERTELT ASTROLOGE MAANNOMADE ONS ALLES OVER HET LEVEN BIJ ZIJN BALLEN TE GRIJPEN. 

Deze maand focussen we ons goed op de kracht van de volle maan van 4 juni! Elke maand staat ze te schitteren aan de hemel met haar zilverachtige gloed en door de eeuwen heen heeft ze mens, cultuur en samenleving beïnvloed. Niet alleen leefden we vroeger met de maankalender om te bepalen wanneer er geoogst en gezaaid moest worden, maar ook nu leven we nog met de maan als het gaat om de getijden en de emotionele invloed die we ervaren. Binnen de astrologie staat de maan bekend als een planeet met invloed op onze emoties, maar ook ons onderbewustzijn. Tijdens haar maandelijkse reis om de aarde gaat ze niet alleen de sterrenbeelden elke 2 à 3 dagen individueel langs, maar viert ze ook twee hoogtepunten, namelijk de nieuwe maan en de volle maan waarbij ze op haar hoogst aan de hemel staat. 

Het bekendste hoogtepunt is de volle maan, bekend om haar intensiteit die 2 dagen voor en 2 dagen na de nieuwe maan op haar sterkst zal zijn. Het is een moment waarop emoties naar de oppervlakte komen en we ons sterker bewust worden van onze gevoelens. Oud zeer dat speelt kan ineens omhoog komen, je bent sneller vermoeid en daardoor zal je niet in jouw beste vorm zijn. Een tijd dus waarin je wordt uitgedaagd om beter voor jezelf te zorgen en je rust te durven pakken. Maar ook een tijd waarin je wordt uitgedaagd om te reflecteren. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar de volle maan in staat hebben we een ander thema, maar de volle maan in Boogschutter zal zeker een hoogtepunt zijn om te onthouden! 

Boogschutter is een passievol sterrenbeeld en kenmerkt zich door de drang naar groei en avonturen en zit daarbij vol energie. Een stoer sterrenbeeld dat van zichzelf af durft te bijten door zijn stem te laten spreken in plaats van stil te zwijgen. De volle maan daagt onszelf dus uit om nieuwe kracht in onszelf te vinden, om niet langer over ons heen te laten lopen maar grenzen te stellen en mensen accountable houden voor hun daden. Met niet alleen inzichten dat we veel meer waard zijn dan dat we onszelf nu geven, maar ook inzichten hoe we het leven meer kleur kunnen geven. Waarom streven naar een leven dat een zesje is, terwijl er veel meer groei mogelijk is als je maar stappen durft te zetten? Het is belangrijk om in gedachten te houden dat hoewel de energie van de volle maan in Boogschutter ons aanzet tot actie, we ook geduldig moeten zijn en onze inspanningen met zorg moeten sturen. Neem de tijd om je doelen te evalueren, maak een plan en neem stap voor stap beslissingen die in lijn zijn met je waarden en verlangens.

Dus, lieve Talkies lezers, laat de volle maan je de kracht geven om je hart te volgen om je passies waar te maken en jezelf niet langer klein te houden met ‘tekortkomingen’. Gun jezelf de groei, de nieuwe avonturen en de kracht om jezelf opnieuw uit te vinden. Jij 2.0. Je bent sterk, je bent prachtig en je hebt de kracht om je dromen waar te maken. Lees in de Talkies horoscoop van juni hoe jij deze maand persoonlijk nog meer kracht gaan geven! 

Ram – 20 maart t/m 19 april

Als vurig sterrenbeeld ervaar jij de passievolle werking van Boogschutter als een warm welkom waardoor je deze volle maan niet als zwaar zult ervaren. Integendeel, de volle maan zorgt er juist voor dat je nog groter zal durven dromen, met meer ideeën en meer spontaniteit waar je vertrouwen in mag stoppen. Het leven is een groot avontuur en dankzij de volle maan kan jij alles aan wat op jouw pad gaat komen. 

Stier – 20 april t/m 20 mei

Buiten je comfortzone stoppen is niet jouw favoriete klus, maar wel het inzicht waar je de komende maand het meest mee geconfronteerd gaat worden. Het oude vertrouwde heb je nu echt wel gezien, dus tijd om afscheid te nemen van de strohalmen waar je nog wanhopig aan vasthoudt, maar waarvan je diep van binnen weet dat het al lang had moeten gebeuren. Niet alleen zal dat meer mentale energie gaan geven, maar ook zal het je belonen in de vorm van nieuwe ontwikkelingen die plaats gaan vinden. Best een goede ruil dus. 

Tweelingen – 21 mei t/m 20 juni

De energie invloed van de volle maan in Boogschutter inspireert je om minder een pleaser te worden en meer jezelf te durven uiten. Ondanks dat je communicatief sterk bent aangelegd, sta jij niet altijd sterk in je schoenen als grenzen worden overschreden. Tijd voor verandering dus waarbij je de krachtige stem van Boogschutter kan gebruiken om de komende maand voor jezelf op te komen. Wees niet stil, maar spreek je uit. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook om weer de balans te vinden in relaties. 

Beeld: Daniele Venturelli/WireImage

Ben jij net als Adriana Lima Tweeling? ‘Tweelingen zijn over het algemeen actief en opgewekt. Ze zijn actief tot op late leeftijd en verliezen nooit hun levenslust. Als je een ouder of opa/oma hebt in het sterrenbeeld Tweelingen, dan kan je dit vast beamen. Naast onuitputtelijke levenslust, hebben Tweelingen altijd de wijsheid in pacht. Toch maken ze niet alleen beslissingen op basis van hun ratio, maar kunnen ze ook hun hart laten spreken. Kortom: the best of both worlds‘, aldus de Moonsisters.

Kreeft – 21 juni t/m 22 juli

Dat de volle maan in Boogschutter je wakker schudt, is een ding dat zeker is. Boogschutter heeft kwaliteiten die jou goed zullen aanvullen, waaronder meer vertrouwen in zijn eigen kunnen en het los te durven laten van zaken die je niet langer meer verder helpen. Het zit er al een tijd aan te komen, maar dit gaat een maand worden waarin je knopen zal moeten doorhakken om beter voor je mentale gezondheid te gaan zorgen. Het oude vertrouwde voelt wel veilig, maar levert toxische situaties op die je nu klein houden. Tijd dus om de kracht in jezelf te vinden en sterker in je schoenen te gaan staan. 

ZIE OOK: WAT JOUW HANDEN OVER JE PERSOONLIJKHEID VERTELLEN

Leeuw – 23 juli t/m 22 augustus

Alhoewel de volle maan al vrij goed is voor je creativiteit, merk je dat de kansen voor groei voornamelijk zullen gaan zitten in het uiten van je creativiteit. Niet alleen door het creëren van nieuwe zaken, maar ook voor het uitwerken van bestaande ideeën. Een tijd dus waarin het belangrijk gaat zijn om jezelf van de voorgrond te halen om juist op de achtergrond te werken aan het creatieve vuurtje dat binnen schuilt. Minder grootspraak en meer actie zullen zorgen voor meer kansen. 

Maagd – 23 augustus t/m 22 september 

Als we denken aan avontuur, denken we aan verre reizen, maar de volle maan in Boogschutter laat juist zien dat je het avontuur een stuk dichter bij huis mag gaan zoeken. Door jouw werkethiek ga je zo op in praktische zaken, dat de volle maan je eraan zal herinneren dat het tijd is om juist meer aandacht aan je thuissituatie te besteden in de vorm van je huis maar ook je familie en vrienden. Durf werk los te laten en besef je hoe fijn het thuiskomen is als jouw thuissituatie stabiel en liefdevol is.

Weegschaal – 23 september t/m 22 oktober

Als sterrenbeeld dat goed is in zichzelf wegcijferen, leert de volle maan in Boogschutter je nu juist om jezelf prioriteit te maken. Persoonlijke groeikansen liggen dus op dit gebied vooral in het vlak van jezelf meer avontuur gunnen in de vorm van reizen of andere uitjes die jouw wereld (letterlijk) zullen gaan vergroten. Zet jezelf maar eens op de eerste plaats en durf hiervoor je stem te verheffen als anderen de neiging hebben je onder te sneeuwen. Je hebt al vaak genoeg keuzes gemaakt om anderen tegemoet te komen, nu is het tijd dat zij jou tegemoet gaan komen. 

Schorpioen – 23 oktober t/m 21 november

Een tijd waarin geld rolt of heeft gerold, want de volle maan in een passievol sterrenbeeld geeft je nieuwe inzichten in hoe jij met inkomsten om gaat. Want waar je normaal gesproken ook qua uitgaven niet de meest vrijgevige sterrenbeeld bent, laat de volle maan in Boogschutter je inzien dat je best meer mag gaan leven. Niet dat je alles over de balk moet smijten, maar wel dat jij jezelf meer mag gunnen dat dat je nu doet. 

Boogschutter – 22 november t/m 21 december

De volle maan staat in jouw sterrenbeeld en dus is het een tijd om te reflecteren over wie je nou echt bent en waar jouw krachten liggen. Alhoewel je denkt best goed te weten hoe je in elkaar zit, zal je merken dat er nog talenten in je verschuilen liggen die best meer erkenning verdienen. Een tijd waarin jij jezelf emotioneel herontdekt en merkt dat je nog meer in je mars hebt. Dit levert niet alleen meer zelfvertrouwen op, maar ook een nieuwe vorm van leiderschap die je mag gaan ontdekken.  

Steenbok – 22 december t/m 19 januari

Tijd om de teugels te laten vieren en meer te genieten. Als sterrenbeeld dat bekend staat het hardst te werken, is dit de maand waarin jij het hardst mag gaan genieten van al het werk dat je hebt verricht. Vier de inkomsten met een uitgave waar je blij van wordt of neem eindelijk de tijd om de cursus te volgen die je al even op het oog hebt. Niet alleen omdat het tijd is om stil te staan bij hoe ver je gekomen bent, maar ook om nieuwe kansen te ontwikkelen door een stapje terug te doen. 

Waterman – 20 januari t/m 18 februari

Groei, groei, groei! De volle maan in Boogschutter schreeuwt om kansen pakken en in de actiemodus te stappen. Minder in je hoofd blijven hangen dus en meer de regie te durven pakken. De grootste les hierin in om dicht bij jezelf te blijven en je niet gek te laten maken door nieuwe hypes of de mening van anderen. Jij weet welke koers er gevaren moet worden en durft te vertrouwen op de inzichten die je hebt. Dit onderbuikgevoel is niet voor niets zo sterk aanwezig… 

Vissen – 19 februari t/m 20 maart

Als Vissen ervaar je de volle maan ook sterker, waardoor je best het gevoel krijgt meer rust nodig te hebben om even bij te komen, helaas zal er daar tijdens dit hoogtepunt geen ruimte voor zijn. Wat de volle maan in Boogschutter je nu echt wilt leren is om meer verantwoordelijkheid te gaan nemen en te werken aan je organisatieskills. Minder zelfmedelijden en jezelf meer uitdagen om een tandje harder te zetten. Niet alleen gaat het je helpen om meer rust in je hoofd te krijgen, maar ook om te zorgen dat je beter gaat presteren als het om je carrière gaat.

ZIE OOK: HIER KOM JE OP RUST OP IBIZA