Hästens

Verbeter je slaaproutine met dr. Chad Eldridge, Hästens-slaapadviseur

De Zweedse beddenfabrikant Hästens werkt sinds begin dit jaar samen met slaap- en welzijnsadviseur dr. Chad Eldridge. Chad draagt bij aan Hästens’ missie om de wereld gelukkiger en liefdevoller te maken door het aanbieden van buitengewone slaapervaringen. Scroll snel door en lees dr. Chad Eldridge’s ultieme slaaptips in het kader van Wereldslaapdag.

Dr. Eldridge is een chiropractor en slaap- en welzijnsadviseur uit Los Angeles die met een internationaal klantenbestand werkt. Met behulp van zijn Five Pillars of Health helpt dr. Eldridge zijn klanten om alle aspecten van hun leven te onderzoeken – beweging, slaap, voeding, mentale gezondheid en sociale interactie – om een op maat gemaakt plan op te stellen voor een optimale gezondheid. Hij gelooft dat het streven naar gezondheid een project is om onszelf beter te leren kennen. Op zijn klantenlijst staan professionele atleten uit de NBA, NFL, PGA en MLB, evenals topmanagers en entertainers. 

Dr. Eldridge is het met Hästens eens dat slaap een essentiële pijler is van een holistische gezondheidsbenadering. Vandaar dat zijn unieke Five Pillars-systeem zich concentreert op het welzijn van de complete persoon, waarbij het niet slechts beperkt blijft tot dieet en fitness. Het doorbreekt de gangbare trend van snelle oplossingen die momenteel zo wijdverspreid zijn in de wellness-sector. 

Kies voor slaaproutines

Dr. Eldridge: ‘Ons lichaam en zenuwstelsel houden van patronen en routines, en dit klopt vooral als het om slapen gaat. Mijn klanten die echt moeite hebben met slapen, geef ik eerst deze opdracht: leg jezelf elke avond op dezelfde manier en op dezelfde tijd in bed, net als een baby! Maak gewoontes die je lichaam vertellen dat het tijd is om te slapen zoals je telefoon wegleggen, het licht dimmen, douchen en houd je aan deze routines. Regelmaat en herhaling zijn ons beste hulpmiddel om de slaap te verbeteren. En slaap is misschien wel het beste middel om je gezondheid te verbeteren.’

Dr. Eldridge’s 5 ultieme slaaptips:

1. Beweeg elke dag en probeer je laatste work-out niet later dan 2 tot 3 uur voor bedtijd in te plannen.
2. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk.
3. Zorg ervoor dat de temperatuur in je slaapkamer niet hoger dan 15°C is en kies een matras die koel blijft.
4. Kies voor routine en ga elke dag naar bed en ontwaak op ongeveer dezelfde tijd.
5. Vermijd werk of social media een uur voor bedtijd.

Slapen in stijl? Dat doe je met deze Hästens-items

LEES OOK: WAAROM SLAAP CRUCIAAL IS VOOR JE SPORTPRESTATIES