Sunshower

Zo geef jij je vitamine D-niveau een boost

Een natuurlijke aanmaak van vitamine D is essentieel voor een goede weerstand. Helemaal in de wintermaanden, waar veel Nederlanders te weinig vitamine D aanmaken, is het extra belangrijk om je vitamine D-niveau een boost te geven. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

Helemaal in tijden als deze is het extra belangrijk om fit en gezond te blijven. Vitamine D zorgt niet alleen voor een goede weerstand, ook bevordert het de calciumopname en draagt het bij aan de ontwikkeling en het behoud van spierfunctie. De aanmaak van vitamine D komt voor 80% door uvB-licht tot stand, waardoor veel Nederlanders een vitamine D-tekort hebben in de koudere, minder zonnige wintermaanden. Daarom mogen we de natuurlijke aanmaak van vitamine D bést een beetje helpen. Helaas is dat tekort niet zomaar op te lossen met voeding en/of supplementen, daarom heeft Sunshower een douche-musthave gecreëerd die kan helpen om het hele jaar door genoeg uv-licht te krijgen tijdens je dagelijkse doucheritueel.

De producten van Sunshower worden in de douchecabine gemonteerd en combineren twee verschillende functies: infrarood en uv-licht. Infrarood geeft ontspanning en verbetert de bloedcirculatie. Het laag gedoseerde uv-licht in de Sunshowerproducten zorgt er op volkomen veilige manier voor dat de aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd. Onderzoek bevestigt dat met een blootstelling van nog geen 5 minuten per dag (gemiddeld 30 minuten per week) het laag gedoseerde uv-licht van Sunshower in de wintermaanden voor een verdubbeling van het vitamine D-niveau zorgt. Hierdoor verbetert het immuunsysteem op een veilige wijze, verhoogt het energieniveau en geeft het een gezonde teint.

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt wat een positief effect heeft op het lichaam. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur en verbetert de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling wat bijdraagt aan een snellere afvoer van afvalstoffen en een verhoging van de aanvoer van zuurstof en bouwstoffen. Dit verlaagt de spierspanning, waardoor gewrichtspijn afneemt. Ook herstellen de spieren sneller na het sporten en verminderen rug-, nek- en reumatische klachten. Je voelt je fitter, vitaler, energieker én begint iedere dag met nieuwe energie. En dat gewoon tijdens je dagelijkse doucheroutine!