Rixos Premium Belek

DE BEAUTY VAN DE TURKSE RIVIÈRA

Wat is meer ontspannend dan wakker worden met het uitzicht op een diepblauwe zee en uitgestrekt strand? Exact. Op een vroege zaterdagochtend schuif ik de pui van het balkon opzij en laat het uitzicht op me inwerken. Ik kijk uit over een weelderige binnentuin, luister naar het geruis van de zee en laat de heerlijke Turkse zon mijn huid opwarmen. We zijn gisteravond aangekomen in Rixos Premium Belek in Turkije waar we direct met een glas champagne werden ontvangen. Deze vorm van luxe blijkt nog maar het begin van een heerlijke trip!

Belek is een toeristisch plaatsje dat ook wel bekend staat als de Turkse Rivièra met lange zandstranden en een weelderig landschap. Het vijf sterren Rixos Premium Resort ligt in een dennenbomen- en hazelaarsbos langs de Middellandse Zee. Het is heerlijk om hier te wandelen of gewoon, met een glas wijn in je hand, lekker te slenteren. De rust die er heerst overvalt me en brengt me meteen in relaxmodus. Dat terwijl het hoogseizoen al begonnen is: het is begin juni en in Turkije al bloédheet. Het hotel is fully booked, maar daar merk je niets van. Hotelgasten besluiten verkoeling te zoeken en er is keuze zat: het vijfsterrenhotel beschikt over een ononderbroken zandstrand van een kilometer lang (het langste privéstrand van Belek) en er zijn meerdere zwembaden verdeeld over het hele terrein. De grote zwembaden raad ik zeker aan als je met kids reist. Hier is een ruime beach bar, een kidsclub, muziek en veel vertier. Voor koppels zijn de intieme baden prettig waar je nog meer rust, privacy en luxe ervaart.

Na een duik worden we rozig van de zon (en een aantal glazen wijn). Even een snelle outfit change in onze luxe kamer (direct die zomerjurk natuurlijk uit de koffer) voordat we gaan eten bij het visrestaurant Rinna. Een kleurrijk à la carte-restaurant behorend bij het vijfsterrenhotel met de meest verrukkelijke visgerechten – van calamares tot kruidige gamba’s en Turkse pides. Gezien mijn high heels én het enorme terrein van het resort (ruim vierhonderd hectare) worden we na het diner per golfkar naar de beach bar vervoerd waar we tot in de late uurtjes genieten van livemuziek in de shisha-lounge. Zelden ben ik op een plek geweest waar gastvrijheid zo hoog in het vaandel staat. Aan alles is gedacht om gasten optimaal te laten ontspannen. It’s in de details, en dat maakt deze plek uniek. 

Het zou zonde zijn om, hoe heerlijk ook, enkel binnen de muren van het resort te blijven. We ruilen het golfkarretje de volgende dag dan ook in voor een limousine (het kan niet op!) en rijden naar het nabijgelegen Antalya waar we het oude centrum ontdekken. Wát een prachtige stad. We lunchen in de schaduw op een schattige patio bij Brasserie & Bar Gazetta en wandelen vervolgens door de smalle, hobbelige straatjes waar de marktkraampjes heuse outdoorwinkels zijn met prachtige kwaliteitsproducten zoals linnen, lampen en servies. Bij de bruisende haven liggen jachten en sloepen klaar waar je zo op stapt voor een vaartochtje over zee. Dat is precies wat we doen!

We balanceren al deze activiteiten bij terugkomst in het resort met een bezoek aan de immense spa. Een écht goede Turkse hammam vind je zelden, maar Rixos Premium Resort heeft ‘m. Een ware beauty verstopt in het resort! Ik dompel mezelf onder in het Turkse bad. Er zijn diverse sauna’s (ook een ladies only), stoomcabines en baden. De behandelingen zijn zowel ontspannend als doelgericht – heerlijk. Totaal relaxed schuiven we ’s avonds aan bij het Meat & Love Steak House, voor een beetje romantiek op deze zwoele avond in het Rixos én de beste T-bone die live aan tafel wordt gesneden en gekruid. We worden behandeld alsof het onze honeymoon is. Kunnen we niet wat langer blijven?

Tekst Marjolein de Wit

Wil je net als wij als koppel genieten van Rixos Premium Belek of met het gezin? Sunweb biedt 8 dagen Rixos Premium Belek voor twee personen aan vanaf €899. sunweb.nl/excellent