Halloween

De meest spookachtige Halloweenhuizen

Happy Halloween! Dit jaar helaas geen Halloweenfeestjes waarvoor we all out kunnen gaan met onze engste outfits, maar om toch een beetje in de Halloweensferen te komen delen wij hier de nodige enge Halloweeninspiratie. Griezel weg bij deze spooky accommodaties op de engste dag van het jaar!

The Haunted Bedroom at Talliston (Great Dunmow, UK)

Donkere kleuren en griezelige beelden: de eerste twee dingen die opvallen wanneer je de foto’s van deze accommodatie bekijkt. De grote slaapkamer in een van Engelands meest extravagante huizen is volledig gedecoreerd in Art Nouveau-stijl en geeft gasten het gevoel dat ze rechtstreeks een nachtmerrie inlopen. Durf jij hier te slapen?

Merril House – The Haunted Room (Prince Edward, Canada)

Dit bijzondere huis, dat gebouwd is in 1878 voor wetenschapper Edwards Merril, is volledig in haar Victoriaanse glorie hersteld. De prachtige kunst en het traditionele interieur vormen samen een mooi stukje geschiedenis. Het ziet er heel mooi uit, maar wie weet kom je er zelfs meer te weten over de oorspronkelijke bewoner van het huis die inmiddels al jaren is overleden…

The Chamber Apartment (York, UK)

Als we de legende moeten geloven, spookt het in dit 600 jaar oude appartement. De Airbnb host noemt het dan ook niet voor niets de madness chamber. De accommodatie is een ware tijdscapsule met het houten interieur en uitzicht op de immense kathedraal. Rustig gelegen en met een kleine tuin, is dit de perfecte locatie voor een griezelige trip.

Een wereld vol hobbits en tovenaars (Fairfield, VA, United States)

Voor deze woning reis je af naar Midden-Aarde en waan je je in de wereld van hobbits en tovenaars vól magie en mysterie. Laat je fantasie de vrije loop en aanschouw de kenmerkende hobbit-details. Van een ronde buitendeur en aarden dak, tot verschillende bogen en tal van houten details. En vergeet je kostuum niet!

The Haunted House Apt 302 (Penetanguishene, Canada)

Wanneer je de oprit van deze enorme woning op komt, steken de Victoriaanse torens hoog boven je uit. Binnen stijgt de spanning bij het zien van de gedimde lichten en het horen van de krakende trap, wanneer je naar de derde verdieping loopt. Het historische gebouw is een van de oudste huizen in het dorp dat nog intact is. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis of alleen maar de nacht in een bezeten huis door wil brengen. Dit huis is de perfecte plek voor echte griezelliefhebbers!

Een Halloween-reis zit er dit jaar natuurlijk helaas even niet in, maar dat betekent niet dat je Halloween niet kunt vieren. Airbnb introduceert nu een speciaal aanbod aan online experiences, die mensen op een creatieve en veilige manier vermaak bieden. Voor de engste feestdag van het jaar is de ‘Interactieve Murder Mystery Online Experience’ van Tiny Theatre een perfecte match. Of pak de popcorn erbij en griezel weg bij de engste horrorfilms en -series!

Bron: Airbnb