Romantiek troef!

Dit zijn de meest romantische steden van Nederland

Love is in the air… want Valentijnsdag staat alweer voor de deur! Ben jij nog op zoek naar de perfecte omgeving om jullie liefde te vieren? Holidu, het boekingsportaal voor vakantieverhuur, maakt dat lekker makkelijk met hun onderzoek over de meest romantische steden in Nederland. Deze studie, gebaseerd op het aantal Google-zoekopdrachten per inwoner voor sleutelwoorden die verband houden met romantiek en Valentijnsdag, geeft aan wat de ideale steden zijn voor verliefde koppeltjes deze Valentijn.

1. Amersfoort

Amersfoort © Micheile Henderson via Unsplash

Ja hoor, het mooie Amersfoort is de meest romantische stad van Nederland. Als jij en je partner houden van geschiedenis, kunst en cultuur, dan is deze stad de ideale dateplek voor jullie. Geniet van een romantische lunch of diner in het stadscentrum, bezoek een museum of twee en ga zeker ook eens langs bij de boetiekjes van de Krommestraat. Misschien vind je wel het ideale cadeautje om het hart van je partner te veroveren. Sluit je dag af met een romantische rondvaart over de grachten en je hebt het recept voor een geslaagde Valentijn.

2. Enschede

Op de tweede plaats in deze romantische rangschikking staat Enschede. Hier valt er veel te ontdekken, zoals een charmante Oude Markt en leuke winkelstraatjes. Enschede staat vooral bekend om de Grolsch Brouwerij. Neem je partner mee op een brouwerijtour (compleet met bierproeverij) en ontdek samen een mooi stukje geschiedenis. Andere leuke date-ideeën in Enschede zijn een natuurwandeling op het voormalige vliegveld Twenthe, het Rijksmuseum bezoeken en indoor duiken voor de adrenalinejunkies!

3. Roermond

De top drie wordt afgesloten door Roermond. Als je je partner wilt verwennen met een dagje shoppen, dan is het Designer Outlet Centrum in deze stad een uitstekende keuze. Maar Roermond heeft veel meer te bieden. Ga romantisch wandelen of fietsen in de groene gordel, bewonder het stadscentrum, of huur een bootje en ontdek samen de Maasplassen. Puzzelen jullie graag? Probeer dan een van de interactieve apps of spelletjes zoals City Games. Wat is er beter dan samen een moord oplossen op Valentijn?

Wie ronden de top 10 romantische steden af?

4. Groningen
5. Zwolle
6. Leiden
7. Nijmegen
8. Leeuwarden
9. Den Bosch
10. Deventer