Filmtips

Geniet van Griekenland in de leukste films

Goed nieuws voor Griekenland! Het land heft geleidelijk de lockdown op. Ook gaan de restaurants, cafés en hotels vanaf 1 juni weer open. We moeten nog wel even wachten tot we zelf weer van het mooie land kunnen genieten, maar we kunnen wél alvast inspiratie opdoen voor een tripje naar Griekenland! Wij zetten de 7 leukste films voor je op een rijtje, die allemaal in Griekenland zijn opgenomen.

1. Mamma mia

Wie van ABBA houdt, houdt van ‘MAMMA MIA’. Heerlijk meezingen vanaf de bank van de meest iconische ABBA-nummers. In de romantische komedie zie je hoe de vrijgezelle moeder Donna (Meryl Streep) een hotel runt in Griekenland. Haar verloofde dochter Sophie (Amanda Seyfried) wil voor haar huwelijk graag weten wie haar vader is, maar dat houdt haar moeder geheim. In het dagboek van haar moeder blijkt dat drie mannen haar mogelijke vader zijn, en dus nodigt Sophie ze allemaal uit voor haar bruiloft. De film brengt je heerlijke vakantievibes door de prachtige zandstranden ende oude haven van Skiathos, de zee en kliffen van Skopelos en de waanzinnige kustlijn van Pilion.

2. CAPTAIN CORELLI’S MANDOLIN

Ben jij een echte romanticus? Dan móet ‘Captain Corelli’s Mandolin’ op je lijstje! In deze film zie je hoe Mussolini’s soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog het eiland Kefalonia veroveren. De Italiaanse kapitein Corelli (gespeeld door Nicolas Cage) voelt zich meteen thuis op het prachtige eiland. Hij wordt verliefd op de Griekse Pelagia (gespeeld door Penélope Cruz) en moet een onmogelijke keuze maken: zijn land of zijn liefde… De romantische dramafilm speelt zich af op het onontdekte pareltje Kefalonia, een van de Ionische eilanden. Als je deze film kijkt ga je verlangen naar de parelwitte kiezelstranden en naar de pittoreske dorpen met terrasjes en typisch Griekse tavernes waar je verser dan verse vis eet.

3. BEFORE MIDNIGHT

Liefhebber van drama en romantiek? ‘Before Midnight’ it is! In de groene bergachtige omgeving en tussen weelderige kusten van de Peloponnesos vind je Celine en Jesse, die samen met hun kids op vakantie zijn. Op hun laatste avond blikken ze samen terug op hun leven sinds hun eerste ontmoeting. Frustraties en angsten komen naar boven. Blijven ze samen? Of scheiden hier hun wegen? Een goed verhaal, prachtige shots van de historische dorpen, een kristalheldere zee én een groener dan groene omgeving. Wie weet is Mani de nieuwe bestemming op je bucketlist.

4. THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS

Een echte klassieker die je vroeger vast vaak met je vriendinnen hebt gekeken. In ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’ zien we hoe vier vriendinnen in een kledingzaak voor dezelfde spijkerbroek vallen. Hij past iedereen perfect, ondanks verschillende posturen! Eén probleem: er is er maar 1. Ze besluiten de broek te kopen en om de beurt in de zomervakantie te dragen. De bijzondere broek reist mee naar Santorini, hét eiland met de spierwitte huisjes en blauwe koepels. Het eiland met een afwisselend vulkaanlandschap, pittoreske stadjes met tal van culinaire restaurantjes en overal de mooiste uitzichten.

5. THE TWO FACES OF JANUARY

Zit jij graag op het puntje van de bank? En ben jij altijd in voor een spannende thriller: zet deze film op je kijklijst! Crimineel Chester gaat met zijn vrouw Colette op vakantie naar Griekenland. Daar lopen zij al gauw tegen een schuldeiser aan. Ze krijgen hulp van Rydal om te ontsnappen, maar hij heeft een oogje op Colette. Laat je meenemen in hun avontuur op het prachtige Akropolis en het Parthenon in het golden hour, de haven van Chania en Knossos op Kreta. Een spannende thriller, die je meesleurt in een groots avontuur en dat allemaal vanaf jouw bank.

6. THE BIG BLUE

Klaar voor een golden oldie? ‘The Big Blue’ brengt je naar de wateren van Amorgos, waar hoofdrolspelers Jacques en Enzo met elkaar een spannende duikwedstrijd aangaan. Zij kennen elkaar van vroeger. Inmiddels hebben wetenschappers ontdekt dat lichaam van Jacques, wanneer hij in ijskoud water duikt, reageert als een dolfijn. Enzo is echter inmiddels wereldkampioen duiken. Wie wint er? Net als deze mysterieuze film is Amorgos een mysterieuze plek in de Cycladen. Een plek met azuurblauw water, grotten, eindeloze wandelpaden en uiteraard een fantastische plek om te duiken!

7. MY LIFE IN RUINS

Fans van My Big Fat Greek Wedding opgelet! Hoofdrolspeelster Nia Vardalos heeft nog een fantastische romantische komedie gemaakt: ‘My Life in Ruins’. In deze film gaat zij ‘Georgia’, een Griekse Amerikaanse docent, naar Griekenland om les te geven op de lokale universiteit. Door bezuinigingen wordt ze ontslagen en gaat ze aan de slag als gids. Als zij rock bottom bereikt en dreigt haar ambitie te verliezen ontmoet ze iemand die haar nieuwe inzichten geeft. Een heerlijk romantisch verhaal dat zich afspeelt op eeuwenoude plekken in Griekenland. Maak een reis door de tijd! En laat je meevoeren naar Olympia, het mysterieuze Orakel van Delphi en het Theater van Epidaurus waar je vandaag de dag waanzinnige voorstellingen kunt zien.