Ontsnappen aan de kou

Egypte en Canarische Eilanden populairst

Ontsnappen aan de kou

Tijdens de koude en natte winter verlangen veel Nederlanders naar zon, zee en strand. Het liefst reist de vakantieganger af naar het warme Egypte of een van de Canarische Eilanden.


In Nederland zijn de sjaals uit de kast gehaald, maar deze kunnen al na een vlucht van 4,5 uur ingeruild worden voor badkleding. Naar welke bestemmingen gaat de Nederlander het liefst? Dit is de top vijf populairste winterzonbestemmingen:

  1. Hurghada (Rode Zee), Egypte
  2. Gran Canaria, Spanje
  3. Marsa Alam, Egypte
  4. Tenerife, Spanje
  5. Lanzarote, Spanje

Met name stellen boeken een winterzonvakantie (60%). Het aantal families dat een winterzonvakantie boekt, is dit jaar iets gestegen naar zo’n twintig procent. Maar liefst acht op de tien boekt een hotel als accommodatie en meer dan zestig procent van de reizigers verblijft op basis van een all inclusive-verzorgingstype.

Winterdip vermijden
Februari is de populairste maand voor een winterzonvakantie doordat de krokusvakantie in de tweede helft van februari valt. Een gemiddelde winterzonvakantie bestaat uit iets meer dan tien dagen.

Vakantiegangers die tijdens kerst en in de krokusvakantie weg willen, boeken altijd vroeg. Deze vakanties worden vaak al in augustus geboekt. Vakanties in de overige weken worden zo’n drie maanden voor vertrek geboekt. Voor een pakketreis leggen winterzonreizigers gemiddeld 735 euro per persoon neer.

40% boekt excursie tijdens vakantie
Eenmaal op de winterzonbestemming aangekomen, boekt bijna veertig procent van de bezoekers minimaal één excursie. Meest populaire excursies zijn de culturele bustour met lokale gids naar Luxor in Egypte en de begeleide Spark-tour op Gran Canaria. Populaire excursies die op Taba worden aangeboden zijn uitstapjes naar Petra, Jeruzalem en de Mosesberg. Op overige winterzonbestemmingen blijven bezoekjes aan waterparken populair.

Bron: Sunweb