Tip

Op zoek naar een veilige bestemming?

Curaçao is sinds 1 juli weer open voor toeristen uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en België. Het eiland kijkt terug op een succesvolle eerste maand met nauwelijks nieuwe COVID-19-gevallen. En terwijl veel andere zonbestemmingen weer beperkingen invoeren, heeft de opening op Curaçao lokaal niet tot besmettingen geleid.

Door het verplicht testen op COVID-19 voor vertrek, het ontvangen van maximaal tienduizend bezoekers uit Europa en het strikt monitoren van inkomende passagiers, is Curaçao erin geslaagd het toerisme veilig op te starten. Het bekende ‘Bon Biní’ betekent voor veel Nederlanders weer het begin van een zorgeloze en ontspannen zonvakantie.

‘De eerste reactie van de meeste toeristen is die van verrassing en verbazing van hoe relaxed het is om weer op Curaçao te zijn. Er valt een soort last van hun schouders na de afgelopen maanden van spanning en onzekerheid. Curaçao is duidelijk weer helemaal open voor business. Door de beperking van het aantal toeristen is het nog erg rustig. Vervelend voor de lokale ondernemers, maar dat heeft voor de bezoekers natuurlijk wel weer voordelen.’

zegt Muryad de Bruyn, Regional Manager Europe van het Curaçao Tourist Board, die op de eerste vlucht zat.

Er wordt goed gekeken naar de situatie in de verschillende landen in Europa die nu als low en medium risk aangemerkt zijn. Toeristen uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en andere landen die de COVID-19-situatie niet onder controle hebben, zijn nog niet welkom om zo de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Ook wordt constant gekeken of het maximaal aantal passagiers verhoogd kan worden.

De vooruitzichten zijn goed. Zeker wanneer de herfst in Europa intreedt, is het zomerse weer bijzonder aantrekkelijk en verwacht het eiland opnieuw langdurig een veilige zonbestemming voor Nederlanders te zijn. De lokale maatregelen om zowel de bezoekers als de bevolking te beschermen staan een ontspannen vakantie niet in de weg.

Door de Dushi Stay-app te gebruiken kunnen bezoekers zien wat voor maatregelen er zijn genomen in het kader van het lokale programma ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’ en worden ze op de hoogte gehouden van de actuele situatie op het eiland.