Blooming hotel

Staycationtip

Ontspannen en ontsnappen aan de stad dat kan hier. Blooming hotel is gelegen in het prachtige gebied van Bergen (aan zee). Hier voel je daadwerkelijk de connectie met de natuur.

Op de locatie van de voormalige Volkshogeschool begint de innovatie in moderne tijden; blooming opent in 2001 één van de eerste lifestylehotels in Nederland. Blooming hotel, omringd door 11 hectaren aan duinen, bouwt op de details die voor zowel de rustzoeker als een zakelijke bezoeker het verschil moet maken. Het zijn de designfinesses in de lobby. Het is de grote houtoven in restaurant Vigor waarin de chef groentes uit eigen tuin bereidt. Het zijn de douches van het zwembad die met een spreuk op de deur duidelijk maken dat zingen meer dan oké is. Het is de kast met rode regenlaarsjes bij de ingang, die blooming in de zomer vervangt voor emmertjes en schepjes. Het zijn de negen verschillende kamertypes; de ‘just me room’ voor een praktische slaapplek, de ‘roomy room’ van waaruit gezinnen het strand van Bergen aan Zee ontdekken, of ‘suite heaven beyond’ om uren in het privébubbelbad rond te blijven hangen na een ontbijt op bed. En het zijn de achttien compleet op maat gemaakte meeting rooms die voor creatieve geesten gevuld worden met zitzakken, en de volgende dag transformeren naar traditionele zalen vol smetteloze pakken. Blooming laat zich graag uitdagen.

Uit eigen tuin

Niet enkel de locatie van blooming, ook de kamers spreken tot de verbeelding en hebben vele duurzame oplossingen. Zoals matrassen en kussens van natuurlijke materialen, en diverse waterpunten door het hotel heen (i.s.m. Dopper). Er is een heerlijk verwarmd zwembad aanwezig, en na je ochtendduik vind je bij restaurant Vigor een uitgebreid ontbijt met producten uit eigen Hoftuin. 

Er bloeit iets moois…

Blooming bestaat uit drie unieke locaties: blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen blooming beach, en nu verwelkomen ze Roel Oostrum als nieuwe executive chef. Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Met de warme dagen richt Oostrum als eerste zijn pijlen op het paviljoen.

www.weareblooming.com