DAY Birger et Mikkelsen

lanceert exclusieve collectie monturen

Invloeden van dichtbij en ver weg zijn de inspiratiebron van de nieuwe collectie monturen van DAY Birger et Mikkelsen. De lijn, bestaande uit zeven monturen die tevens te bestellen zijn als zonnebril (op sterkte), is gebaseerd op de kenmerkende stijl van oprichtster en Creative Director Lifestyle & Interior van DAY, Marianne Brandi. Haar jarenlange reiservaringen naar het Oosten heeft zij terugvertaald naar deze collectie. Alle monturen zijn vanaf vandaag exclusief bij Specsavers te verkrijgen.

Het DNA van DAY Birger et Mikkelsen, een merk dat bekend staat om haar rijke kleuren, artworks en prints, is terug te zien in de gehele lijn monturen, onder andere in de details van de brillen. Zo is elk montuur voorzien van de kenmerkende DAY bloem als een onmiskenbaar detail op het uiteinde van de pootjes.

Image
Image

Een montuur dat opvalt
Brandi heeft het assortiment ontworpen voor vrouwen van alle leeftijden die niet bang zijn om iets te dragen dat opvalt. Doordat Brandi zelf brildrager is, vond ze het erg speciaal om aan deze collectie te werken: “Brillen moeten mooi en gedetailleerd zijn, maar ook comfortabel en draagbaar. Ik ben zeer gefascineerd door transparante monturen en de kleuren die daarvoor beschikbaar zijn. Maar ik hou ook van een beetje ‘fun’, zoals glitter en metalen monturen, want als je veel sieraden draagt, zoals ik, zijn metalen monturen eenvoudiger en onderstrepen ze de sieraden die je draagt.”

Image
Image

Gewaagd groen
Brandi’s favoriet is DAY 25: “Het ontwerp is gewaagd: een zeer vrouwelijke vorm in een verbluffende groene kleur die lijkt op de binnenkant van een abalone schelp. Het ziet eruit als parelmoer. Ik ben dol op de knopjes als detail aan de bovenzijde. Het voegt net dat beetje drama toe zonder dat het teveel wordt en maakt het montuur veelzijdig. Want het belangrijkste als je een bril draagt, is dat je je er goed mee voelt.

De exclusieve DAY Birger et Mikkelsen brillencollectie zal in 5 landen worden verkocht: Nederland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Alle monturen voldoen aan de kwaliteitseisen van Specsavers.