MET GALA 2023

De meest opvallende looks van het Met Gala 2023

Je kijkt altijd je ogen uit tijdens het Met Gala in New York, het belangrijkste modegala van het jaar. Sterren verschijnen in de meest bijzondere creaties op de loper. Het thema van dit jaar was Karl Lagerfeld: A Life of Beauty, oftewel: een ode aan de in 2019 overleden modeontwerper Karl Lagerfeld. Designers en sterren pakken ieder jaar uit met hun looks, zo ook dit jaar weer. Van Rihanna in een gigantische bruidsjurk tot aan een bijzonder, vintage Chanel-japon, we hebben de meest opvallende looks van het Met Gala 2023 op een rij gezet.

Nicole Kidman

Als ode aan Karl Lagerfeld verscheen actrice Nicole Kidman in een voor haar bekende japon. Zo droeg ze dezelfde Chanel-japon die ze in 2004 ook aanhad voor haar reclamecampagne voor het parfum Chanel No. 5.

Doja Cat

Doja Cat verscheen als de witte Birmaanse kat Choupette tijdens haar verschijning op het Met Gala. De zangeres koos een selectie van Messika High Jewelry juwelen om haar Oscar De La Renta jurk af te maken. Doja droeg een op maat gemaakt hoofdstuk met een 17-karaats peervormige diamant en een op maat gemaakt armjuweel met twee peervormige diamanten van 2,8 en 4,5 karaat, gecombineerd met de twee iconische Mata Hari en Roaring Diamonds armbanden, evenals de Rockefeller, Wild MoonD-Vibes en Illusionist ringen. Choupette is de geliefde kat van Karl Lagerfeld. Ze liet zich compleet transformeren, zo droeg ze zelfs protheses op haar gezicht om de neus en snorharen van een kat na te bootsen.

Lil Nas

De Amerikaanse rapper, zanger en songwriter Lil Nas verscheen vorig jaar in een goudkleurige outfit, dit jaar koos hij voor zilver. Ook had hij weinig om het lijf, zo droeg hij alleen een zilveren string en liet hij zich bedekken met diamanten en glitters.

Rihanna

Rihanna verscheen in een gigantische Valentino-trouwjurk op de rode loper van het Met Gala. De zangeres is in verwachting van haar tweede kindje en straalde samen met A$AP Rocky voor de camera’s.

Janelle Monáe

Actrice en zangeres Janelle Monáe verscheen in twee looks van Thom Browne op de loper. Eerst droeg zij een oversized jas mét kattentas, later transformeerde ze deze outfit naar een zwarte tulE jurk, waaronder een zwarte paillettenbikini te zien was.