polette voor de planeet

De nieuwe duurzame Polette-collectie

Bij polette is duurzaamheid de topprioriteit en proberen ze de impact op het milieu te minimaliseren. Om nog een stapje verder te gaan, lanceert het online brillenmerk nu een nieuwe duurzame brillencollectie. Een collectie met duurzame brillen die ook nog eens het statement accessoire van je look kunnen zijn!

De nieuwe duurzame collectie bestaat uit een serie frames, gemaakt van gerecycled- en eco-acetaat. Polette heeft zich het afgelopen decennium weten onderscheiden door volledige transparantie van concept tot product. Door de gepersonaliseerde, op aanvraag gemaakte producten en het principe dat er geen voorraad wordt aangehouden in de showrooms wil polette bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast heeft het merk van duurzaamheid de topprioriteit gemaakt en altijd gewerkt om de impact op het milieu te minimaliseren. Het doel van polette is een brillencollectie die voor 100% uit duurzame materialen bestaat voor het einde van 2021 – het jaar waarin het merk ook het 10-jarig bestaan zal vieren.

De modellen in de nieuwe collectie zijn gemaakt van gerecycled- en eco-acetaat. De eco-acetaat glazen zijn gemaakt van plantenzaden en hebben een biologische basis van 61%. Daarnaast bevatten de monturen minder dan 1% ftalaat/ DEP – dit zijn schadelijke weekmakers die normaal gesproken worden gebruikt bij de productie van een bril. Ook heeft intern onderzoek aangetoond dat de eco-acetaat collectie van polette na 150 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar is. De tests om dit resultaat nog verder te verbeteren zijn nog gaande. Binnen polette zet het team zich in om het afval van concept tot product tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk eigen middelen te hergebruiken. Daarom worden de restanten, defecte en vervormde materialen gerecycled om zo nieuwe brillen te kunnen maken.

Check de hele duurzame collectie hier.