DIOR

THE CRUISE 2020 COLLECTION

In Marrakesh – gepositioneerd op het kruispunt van Europa en Afrika – is de nieuwe cruise-collectie, een culturele dialoog van savoir-faire tussen het Huis van Dior, kunstenaars en ambachtslui, gepresenteerd. Voor deze show werkte Maria Grazia Chiuri, vergezeld door de antropoloog Anne Grosfilley samen met het bedrijf Uniwax in Ivoorkust, waar de ontwerpstudio twee van de kenmerkende motieven van het huis herinterpreteerde: toile de Jouy en tarot kaarten, die aanleiding geven tot een speciale editie. Deze editie is gemaakt van 100% Afrikaanse was (gewassen, gesponnen en bedrukt in Afrika).

De artistiek directeur wilde ook samenwerken met verschillende kunstenaars, waaronder Grace Wales Bonner en Mickalene Thomas, die op hun eigen creatieve manier het iconische silhouet van de New Look opnieuw bekeken.

Een andere samenwerking was die met Sumano – voor zowel de scenografie van de show als een van de jassen van de collectie – toont het werk het behoud van de voorouderlijke savoir-faire van de vrouwelijke wevers en pottenbakkers van Marokko.

Kussens bedekt met ambachtelijke stoffen en een decor verfraaid met keramiek aardewerk in het prachtige El Badi Palace was de waanzinnige setting van de show.

Bekijk de foto’s van de show en collectie hier!