Coutureshow

DIOR PRESENTEERT SS21 HAUTE COUTURE COLLECTION

Gisteren presenteerde het Franse modehuis Dior de nieuwe Spring-Summer 2021 Haute Couture Collectie. Dior koos niet voor een virtuele catwalkshow, maar voor een bijzondere film om de collectie op een unieke manier te presenteren – geregisseerd door de Italiaanse filmregisseur Matteo Garrone. Ontdek de prachtige Dior-collectie hier en droom weg tijdens de magische film.

Deze collectie herinterpreteert de fascinerende wereld van de waarzegkunsten waar Dior’s Creative Director Maria Grazia Chiuri van houdt en brengt een subtiel eerbetoon aan Monsieur Dior, die ook geloofde in de tekenen van het lot. Gefascineerd door Italo Calvino’s roman The Castle of Crossed Destinies, koos Maria Grazia Chiuri ervoor om haar collectie te ontwerpen met behulp van de prachtige Visconti-Sforza-tarotkaarten voor uitzonderlijke creaties die de Grote Arcana symboliseren. Maria Grazia Chiuri voelde onmiddellijk een connectie met deze denkbeeldige werelden en deze beeldtaal waarvan het symbolische lexicon rijk is aan complexe en fascinerende karakters. In deze onzekere tijden wilde ze met de Spring-Summer 2021 haute couturecollectie de mysterieuze en pluralistische schoonheid van de tarot verkennen in een reeks jurken met virtuoze constructies. Een duidelijk bewijs dat couture het ultieme territorium van experimenteren en mogelijkheden blijft. 

De haute couturecollectie bestaat uit een serie adembenemende avondjurken met abstracte constructies; sommige met echte opengewerkte bas-reliëf lijfjes versierd met illustraties van Pietro Ruffo. De grijze Dior-stijl verschijnt in tweed, kasjmier en organza op shirts, rokken, broeken en capes. Ook is het ‘Bar’-jasje opnieuw geïnterpreteerd in zwart fluweel met nieuwe rondingen om een nieuwe houding tot uiting te brengen.

Matteo Garrone, een van de meest spraakmakende filmregisseurs van Italië, bouwt voort op de verhalende iconografie door inspiratie te halen uit de visuele kracht van de Visconti-Sforza-tarot. De kaarten zijn versierd met goud, emaille en geometrisch vlechtwerk. Ze hebben een plechtige en mysterieuze aanwezigheid, die een innerlijke reis onthullen als een avontuur van zelfontdekking. De reis door het kasteel nodigt de kijker uit de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Bekijk hier de Dior-film:

https://www.instagram.com/tv/CKeMFKkoaXL/