Kunstzinnige schoen

Dr. Martens x Basquiat

Dr. Martens lanceert een nieuwe samenwerking met niemand minder dan de legendarische kunstenaar Jean-Michel Basquiat! De allereerste samenwerking van het merk ooit én een krachtig eerbetoon aan het Basquiats werk en zijn artistieke nalatenschap.

Jean-Michel Basquiat was één van de meest invloedrijke post-moderne kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn kunstcarrière begon begin jaren ’80 met kunststukken als ‘Hollywood Africans’ en ‘In Italian’. De briljante kunstenaar heeft zichzelf alles op eigen kracht aangeleerd. Mede door zijn uitgesproken, unieke stijl en visie is hij een ware gamechanger die zijn eigen pad koos, tegen de stroming in – wat ook in lijn is met het hart van Dr. Martens.

Basquiat heeft zo’n impact gemaakt op de kunstwereld, dat hij elke generatie heeft beïnvloed. Zijn buitengewoon grote collectie bestaat uit kunst, muziek, activisme, cultuur en meer. Zijn kunststukken én uitspraken zijn nog steeds even actueel in de huidige maatschappij. Basquiats visie en kunst raken de echte kern van Dr. Martens.

De Dr. Martens X Basquiat-collectie is een eerbetoon aan de kunstenaar. De 1460-boots en 1461-schoenen vormen het witte doek waarop de legendarische portretten van Basquiat tot leven komen. Tot stand gekomen in samenwerking met Artestar, dat vooraanstaande artiesten, fotografen, ontwerpers en creatievelingen vertegenwoordigt.

De energieke collectie van neo-expressionisme op Dr. Martens-schoenen is een eerbetoon aan de kunstenaar, muzikant en rebel. De Dr. Martens-klassiekers zijn bewerkt met energieke en chaotische lijnen, gewaagde kleuren, obscure teksten, cijfers en symbolen. Ook het door grafitti geïnspireerde album ‘Beat Bop’ zie je terug op de 1460-boot. Het kunstwerk ‘Dustheads’ is verwerkt op de 1461-schoen. In de collectie zit ook een 1460 Basquiat Kids-boot met daarop Basquiats bekende dino-kunststuk ‘Pez Dispenser’ – gemaakt van zacht hydroleer. En twee bedrukte veters in stijl van de kunstenaar, verkrijgbaar in zwart en wit.

De collectie is beschikbaar vanaf 10 juli via drmartens.com en geselecteerde partners.