FAÇON JACMIN lanceert DENIMIST: denim + feminist = denimist

creatief collectief

FAÇON JACMIN lanceert DENIMIST: denim + feminist = denimist

Het Belgische denimlabel FAÇON JACMIN lanceert DENIMIST: een creatief vrouwelijk collectief geïnspireerd door denim. Denimist heeft als doel gelijkgestemde vrouwen samen te brengen en focust op het universele, rebelse en jeugdige karakter van denim – een stof die een lange geschiedenis heeft met gendergelijkheid én emancipatie.

Dit collectief is een ode aan vrouwen, zelfliefde en zusterschap. Met DENIMIST wil FAÇON JACMIN vrouwen kracht geven, hen aanmoedigen dingen te doen die ze nog nooit eerder deden. Via verschillende creatieve projecten richt het label zich op verschillende thema’s die in lijn zijn met hun waarden: duurzaamheid, gendergelijkheid, mensenrechten of geestelijke gezondheid. Waarden die we bij Talkies héél belangrijk vinden. Over duurzaamheid lees je trouwens alles in onze volgende editie – die vanaf 13 maart in de winkels ligt!

“Net als het boek “The Sisterhood Of The Travelling Pants” van Ann Brashares – waarin 4 beste vriendinnen een plan bedenken om verbonden te blijven door een paar tweedehands jeans te delen – geloven wij dat denim ons kan samenbrengen en dat onze collectieve creativiteit kan leiden tot actie en geluk. We willen inspirerende ontmoetingen creëren, verhalen delen en krachten bundelen, want samen staan we sterk!”

Alexandra et Ségolène Jacmin.

Ter gelegenheid van het nieuwe jaar en in teken van DENIMIST, lanceert FAÇON JACMIN handgemaakte upcycled vesten. Zo verzamelden ze in hun ateliers in Parijs en Antwerpen oude spijkerbroeken die ze nieuw leven inblazen door de broeken te transformeren in stijlvolle vesten.