FENDI X CHUPA CHUPS

Het internet gaat los op dít nieuwe accessoire van Fendi

Je favoriete kindersnoep als fashionstatement? Bij Fendi is niets te gek, zo bleek maar weer tijdens Milan Fashion Week FW24. Onder leiding van creatief directeur Kim Jones presenteerde het modehuis een verrassende collab met lollygigant Chupa Chups. Het resultaat: de Fendi x Chupa Chups-lollyhouder, een accessoire waar het internet nu al de vingers bij aflikt.

Dat voedsel een inspiratiebron is voor Fendi, mag geen geheim zijn. Al in 1997 introduceerde het Italiaanse luxelabel de inmiddels legendarische Baguette-tas. Dit jaar trekt het de lijn echter door met een wel erg bijzondere creatie. Op de catwalk van Milan Fashion Week FW24 onthulde het merk een collab met snoepfabrikant Chupa Chups. Fendi’s handtassen werden daarbij uitgerust met heuse lollyhouders, die door sommige modellen ook als halsketting werden gedragen.

De Fendi x Chupa Chups-lollyhouder is uiteraard geen doorsnee hebbeding. Het item is vervaardigd uit duurzaam, ambachtelijk Selleria-leer en valt extra op dankzij de kenmerkende macrostiksels, een handelsmerk van Fendi sinds het prille begin. Bovendien verschijnt het ontwerp in een reeks opvallende kleuren, waaronder geel, rood, lichtblauw, legergroen en bruin.

Hoewel Fendi x Chupa Chups al een hit is op TikTok en Instagram, zullen fans nog even geduld moeten hebben. Het luxueuze accessoire zal pas dit najaar verkrijgbaar zijn als onderdeel van Fendi’s herfst/wintercollectie. Om de anticipatie nog te verhogen, kunnen we verklappen dat de samenwerking eveneens limited edition lolly’s omvat met de logo’s van beide bedrijven. Het snoepgoed zal meegeleverd worden bij elke aankoop van de Fendi x Chupa Chups-houder. Added to wishlist!

Tekst Jari Putteman