Sustainable fashion

H&M’S ELEGANTE CONSCIOUS EXCLUSIVE SS20-COLLECTIE

H&M lanceert een nieuwe Conscious Exclusive-collectie. De glamour en elegantie van chique treinreizen uit vervlogen tijden, van Calais naar de Côte d’Azur, vormen de inspiratie voor de SS20-collectie waarin circulaire innovaties centraal staan. De collectie bestaat uit flamboyante avondjurken en mini-jurken van nieuwe duurzame materialen als CIRCULOSE® (een natuurlijk materiaal gemaakt van gerecycled textiel), Renu™ (een hoogwaardig gerecycled polyester) en reststoffen uit eerdere collecties.

Voor de Conscious Exclusive SS20-collectie heeft H&M zich laten inspireren door de glamoureuze ‘Le Train Bleu’ uit de jaren 20, dat volgens hen symbool staat voor de reis van H&M naar circulariteit in de mode-industrie. Door zich te verplaatsen in de reizigers en decadente kunstenaars als Jean Cocteau en Pablo Picasso is een collectie ontworpen die aansluit bij de deftige, luchthartige sfeer, die duurzame ontwerpen bevat die modeliefhebbers dagelijks kunnen dragen én die een leven lang meegaan.

Key-items uit de nieuwe collectie zijn een lange jurk van gerecycled polyester, een zwarte mini-jurk met pofmouwen van gerecycled tafzijde, een enkellange jurk met ruches van CIRCULOSE®, het eerste modemateriaal gemaakt van honderd procent afgedankt katoen en een denim gemaakt van honderd procent ongeverfd biologisch katoen. Key-accessoires zijn de platte slippers versierd met gerecyclede glazen kraaltjes uit een eerdere collectie en een tas van VEGEA™ – een innovatief veganistisch alternatief voor leer, gemaakt van het restmateriaal van de wijnindustrie.

Talkies selecteerde haar grote favorieten uit de collectie:

De collectie is vanaf vandaag online verkrijgbaar op www.hm.com.