Fashion collab

Kangol x H&M feat Mabel

H&M lanceert de nieuwe collectie ‘Kangol x H&M feat Mabel’, in samenwerking met niemand minder dan de wereldberoemde zangeres Mabel. De collectie is geinspireerd op de streetwear-stijl van Mabel en bevat, naast typische Kangol-klassiekers, twee door Mabel ontworpen items. Speciaal voor de collectie is er een videoclip met Mabel gemaakt voor Instagram Stories, en met de exclusieve ‘Kangol x H&M Instagram’-filters kan iedereen meedoen in de videoclip van Mabels nummer ‘Bad Behaviour’.

De collectie is perfect voor de ‘self made’ generatie, waar Mabel het ultieme voorbeeld van is: bewust, authentiek en creatief. Ze ontwierp zelf een opvallende jurk en sneakers voor de collectie, die verder bestaat uit onder andere puffer jacks, shirts, vesten, truien, sokken en accessoires met het Kangol logo. En natuurlijk ontbreekt ook de wereldberoemde Kangol bucket hat niet. Kangol werd in 1920 opgericht in Engeland en ontwikkelde zich tot een geliefd streetwear label. De hoedjes en petten van het merk waren in de jaren ’80 en ’90 vooral populair in de hiphopcultuur.

“Ik ben zo enthousiast over deze samenwerking met Kangol en H&M! Streetwear zit in mijn DNA en Kangol is een legendarisch merk. Het is geweldig om met Kangol en H&M samen te werken en op deze manier mijn creativiteit en 90’s-stijl te kunnen delen.”

Mabel

Ook voor H&M is ‘Kangol x H&M feat Mabel’ een droom van een samenwerking, waarbij een iconisch streetwear-merk wordt verenigd met één van de meest authentieke en eigenzinnige jonge muziekartiesten. De streetwear van de jaren ’90 is weer helemaal terug en Mabel heeft deze stijl zich eigen gemaakt.

De nieuwe, interactieve video bij haar track ‘Bad Behaviour’ is onthuld door Mabel op Instagram Stories. Fans kunnen zes exclusief voor Kangol x H&M gemaakte Instagram-filters gebruiken waarmee ze in hun eigen, unieke versie van de videoclip de hoofdrol spelen. De filters zijn exclusief beschikbaar op het Instagram-kanaal van H&M.

Kangol x H&M feat Mabel is vanaf vandaag verkrijgbaar op hm.com en in geselecteerde winkels.