Duurzaam en design voor de Oscars?

Laat dat maar aan Louis Vuitton over…

De Oscars zijn ongetwijfeld een van de meest glamoureuze evenementen uit de geschiedenis. Sinds het ontstaan in de jaren vijftig, is naast de awardshow zelf ook de rode loper een van de meest geanticipeerde modemomenten van het jaar geworden. Onze mode-ogen waren gericht op de ethische en ecologisch verantwoorde master pieces van Louis Vuitton, waarin zowel de Amerikaanse actrice Kaitlyn Dever als de Franse actrice Leá Seydoux de show wisten te stelen.

De rode loper stond dit jaar in het teken van gedurfde stijlvolle looks die een moderne en duurzame versie tonen van de klassieke Hollywoodlook. De Louis Vuitton-outfits van La Dever en La Seydoux verdienen een extra moment van aandacht. En wij vertellen waarom.

Kaitlyn Dever: lady in red

Kaitlyn Dever bekend van de Netflix-miniserie ‘Unbelievable’ (waarvoor ze by the way een Golden Globe Award-nominatie voor Beste Actrice in een miniserie verdiende) arriveerde bij de Oscars 2020 in een ‘all glam’ máár volledig duurzame Louis Vuitton-jurk. De jonge actrice legde uit dat ze duurzame kleding support. Kaitlyn was dit jaar niet genomineerd voor de Oscars, maar ze gaf toch een gedurfd statement tijdens de jaarlijkse awardshow.

De Last Man Standing Star koos voor de Louis Vuitton-look om haar samenwerking met Red Carpet Green Dress, een door vrouwen geleide organisatie die samenwerkt met ontwerpers om milieuvriendelijke mode te creëren voor spraakmakende evenementen, zoals de Oscars, te ondersteunen. ‘Ik ben hier om duurzame kleding te supporten,’ zei de 23-jarige rising star op de E! liveshow van de Oscars. ‘Het is echt belangrijk. Het is gewoon een kwestie van duurzaamheid onderdeel te maken van je levensstijl en eraan te wennen’, vervolgde ze haar verhaal. ‘Met mode kun je misschien een beetje nadenken voordat je iets gloednieuws koopt, kies bijvoorbeeld voor vintage. Ik vind dat echt heel belangrijk.’

Meer lezen? Check de nieuwe editie van Talkies Magazine, vanaf vandaag in de winkels en online te bestellen, klik hier!