Must See

Kijktip: Première documentaire Mart Visser in DeLaMar

Wie aan Mart Visser denkt, denkt direct aan prachtige exclusieve avondjuren, high-end fashion en grote couture shows. Op 6 november aanstaande gaat de documentaire ‘Mart Visser’ in première in DeLaMar in Amsterdam, een ruim uur durend kijkje in het leven van de ontwerper, vol creatie, mode en kunst. Bekijk hier alvast de trailer!

Regisseur – en goede vriend – Marius Looijmans maakte zijn eerste documentaire over het leven en de carrière van couturier, vormgever en kunstenaar Mart Visser. Hij kreeg de vrijheid en mogelijkheid om alles te filmen en zijn verhaal te maken als documentairemaker. In de documentaire zie je o.a. wat het is als je de eeuwige drang hebt om te creëren. Een ware passie, met ambacht en liefde, maar ook frustratie. En natuurlijk Mart Visser zijn grote successen, zakelijke conflicten en de tegenslagen in zijn leven.  

Het resultaat is – een ruim uur durend – kijkje in het leven van Mart Visser, vol creatie, mode en kunst. Met 58 coutureshows, tientallen prêt-à-porter collecties en samenwerkingen met grote bedrijven, was het aanbod aan beeld enorm. Een ware kill your darlings om de juiste foto’s, films en video’s te selecteren.  

De documentaire bevat een brede tijdlijn: vanaf Mart zijn sterke opkomst en positionering begin jaren negentig tussen de gesettelde garde couturiers in Nederland; Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar tot aan nu. De liefde en passie om een vrouw te verfraaien en haar op een voetstuk te plaatsen, toepast als een concept binnen al zijn modecreaties. En, hoe zijn carrière heel organisch een nieuwe wending krijgt.

‘Welkom in mijn wereld’

Mart Visser

Medio november lanceert Mart Visser een volledige en nieuwe collectie bedrijfskleding voor zowel dames als heren in samenwerking met Suit Up. In navolg van zijn grote corporate image projecten voor o.a. KLM, Facilicom, Koninklijke Luchtmacht, Douane Nederland en vele anderen, is er nu een collectie met zijn herkenbare signatuur die toepasbaar is voor bedrijven vanaf dertig medewerkers.

Fotograaf: Robert Roozenbeek