Mercer

Sneakers van Italiaanse wijn

Als het op bijzondere vegan materialen aankomt, weet sneakerlabel Mercer altijd een statement te maken. Het merk lanceert nu maar liefst twee nieuwe sneakers: één gemaakt van Italiaanse wijnresten en één van Alcantara – bekend van het interieur van de meest luxe auto’s. Een unieke én duurzame toevoeging aan je sneakercollectie!

In samenwerking met het Italiaanse bedrijf Vegea creëerde Mercer de eerste sneaker óóit gemaakt van druivenleer. Druiven vormen het belangrijkste ingrediënt van dit 100% veganistische materiaal. Wijnleer is zacht, soepel, stabiel, duurzaam en ook nog eens recyclebaar. Om het duurzame product af te maken worden de lichtgewicht zolen van de iconische ‘Mercer W3RD’-schoen gemaakt van algen en is het mesh afkomstig van gerecyclede PET-flessen.

In zijn zoektocht naar bijzondere vegan materialen stuitte Pim Dresen, hoofddesigner bij Mercer, ook op het duurzame ‘Alcantara®’-materiaal. Mercer en Alcantara® vullen elkaar goed aan in de samenwerking met hun gedeelde visie op het managen van een duurzame en milieubewuste business. Als eerste Italiaanse bedrijf dat uitsluitend duurzaam produceert, werd Alcantara® een belangrijke speler in de ultra-luxueuze autowereld. Het materiaal is duurzaam, slijt niet en heeft naast haar technische performance een prachtige, luxe uitstraling. 

De Alcantara-sneaker shop je vanaf 1 december op merceramsterdam.com en in de geselecteerde winkels. De sneaker gemaakt van wijnleer is vanaf januari verkrijgbaar.