Vakantievibes op tafel

3 heerlijk zomerse recepten

Volgende week begint de zomervakantie alweer voor een groot deel van Nederland. Het wordt een zomervakantie die er natuurlijk iets anders uitziet, waar we onze geliefde vakantiebestemmingen misschien nog niet kunnen bezoeken. Om de vakantiesfeer toch een beetje in huis te halen delen wij drie heerlijk zomerse vega recepten, die je meteen aan je favo vakantieland doen denken. En om van te smullen natuurlijk!

Pizza bianca met peer en honing

Pizza is always a good idea! Velen van ons kunnen dit jaar helaas niet genieten van de allerlekkerste pizza’s in Italië, maar met dit recept haal je een beetje Italië in eigen huis. Met de combinatie van peer, mozzarella en honing waan je je meteen in Italiaanse sferen. Buon appetito!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Deeg
  • 25 g verse gist
  • 200 ml water
  • 3 el olie
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • Ongeveer 5 dl tarwe- of pizzameel

Voor de topping:

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 2 dl crème fraîche
  • 3-4 peren
  • 2-3 mozzarellabollen
  • Verse rozemarijn
  • Honing of agavesiroop
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 °C. Verkruimel de gist in een kom met lauwwarm water en roer totdat de gist is opgelost. Voeg geleidelijk zout, suiker en meel toe. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Voeg de olie toe. Bedek het deeg met een natte doek en zet 30-60 minuten apart om te laten rijzen.

Was de peren en snijd in dunne plakken. Bestuif je werkvlak met een beetje meel zodat het pizzadeeg er niet aan vast gaat plakken. Maak een dunne pizzabodem met een deegroller. Smeer de crème fraîche uit over het midden van het deeg. Beleg de pizza gelijkmatig met de plakjes peer, Pulled Oats en plakjes mozzarella. Besprenkel met honing, rozemarijn en zwarte peper. Bak de pizza 10 minuten in de oven, of totdat de korst goudbruin kleurt.

Tip: Bak een knapperige pizza door eerst een lege bakplaat in de oven te verwarmen. Bak daarna de pizzabodem 5 minuten in de oven voordat je hem belegt.

Frisse knapperige Thaise salade

Verre wereldreizen zitten er deze zomer nog even niet in, dus moeten we andere manieren verzinnen om verre landen in huis te halen. Deze verfrissende, knapperige Thaise salade staat binnen 15 minuten op tafel én je waant je binnen no-time thuis in Oosterse sferen!

Ingrediënten

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 1 kleine komkommer
  • 1 kleine paprika
  • ½ wortel
  • 2 selderijstengels
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g cherrytomaten
  • Basmatirijst

Voor de dressing

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml koolzaadolie
  • 100 ml sinaasappelsap
  • Limoensap en -rasp
  • Chilivlokken

Topping

  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Pinda’s of cashewnoten

Bereidingswijze

Snijd de komkommer, paprika, wortel, selderij en lente-ui in dunne repen. Snijd de cherrytomaten in vier partjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing en pas het naar eigen smaak aan. Schenk de dressing over de salade en hussel door elkaar. Zet in de koelkast en laat de smaken intrekken voor je het serveert. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Bak de Pulled Oats in olie en voeg toe aan de salade. Serveer de salade met basmatirijst en garneer met sesamzaadjes en noten.

Griekse filodeeg pakketjes

Deze pakketjes gevuld met Pulled Oats, tomaten en tijm brengen dit zonnige vakantieland naar jouw eettafel. Een echt Grieks lekkernij en absoluut een feestje op je (borrel)tafel. Je kunt de Griekse zon in deze pakketjes proeven!

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg met amandelen
  • 100 g boter

Voor de vulling

  • 1 pak Pulled Oats® Tomaat
  • 200 g cherrytomaten
  • 2/3 bosje verse tijm

Voor de saus

  • 1 pak volle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 g feta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meet de ingrediënten voor de saus af en doe in een kom. Verkruimel de feta, doe bij de saus en meng het geheel. Laat een tijdje rusten om de smaken in te laten trekken. Smelt de boter in een kleine steelpan. Snijd het filodeeg in vierkantjes van 10 bij 10 cm. Besmeer de bovenste laag in met boter en leg een ander vierkantje daar bovenop. Vul met een lepel Pulled Oats, een halve cherrytomaat en tijm. Vouw de hoeken naar boven om de vulling volledig in te pakken. Smeer de pakketjes in met boter en bak 15 minuten in de oven. Serveer met de saus.