taco party

3 overheerlijke taco-recepten

Zin in taco’s? Wij delen hier drie overheerlijke taco-recepten die perfect zijn voor een zomerse taco-avond! De smaakcombinaties tillen deze Tex Mex-gerechten naar een next level, alsof je ze bij een Mexicaanse foodtruck hebt besteld. Wij zijn fan!

Gevulde taco’s met kip

Met deze heerlijke taco’s met gekruide kip, ingelegde rode ui, fetakaas, zwarte bonen en zoet-pittige salsa maak je er thuis echt een Mexicaans feestje van. Serveer met zelfgebakken tortilla chips en het genieten kan beginnen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kippendijfilet
  • 1 krop sla
  • 100 g zwarte bonen
  • ½ verpakking feta kaas
  • 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
  • 1 el olie
  • 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta
  • 1 fles Santa Maria Peach & Chili Salsa

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 50 ml appelazijn (of andere azijn)
  • 1 el oregano
  • 2 ml zout
  • 1 tl suiker

Bereidingswijze

  1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat minstens 20 minuten rusten.
  2. Snijd de sla in stukken en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
  4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur.
  5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

Tip: serveer met zelfgemaakte tortilla chips. Smeer wat tortilla’s in met olie en snijd ze in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in een oven op 225 graden, en breng op smaak met zout en specerijen naar keuze (bijv. gerookte paprikapoeder).

Taco’s met rundvlees en rode kool

Met dit recept voor taco’s met rundvlees, rode kool en avocado breng jij jouw taco party naar een next level. Serveer met een pikante salsa en ingelegde rode ui om de maaltijd compleet te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g biefstuk
  • 200 g rode kool
  • 1 krop romeinse sla
  • 1 avocado
  • 1 el olie
  • 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
  • 1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
  • 1 fles Santa Maria Taqueria Salsa

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool in fijne reepjes, de sla in grove stukken en de avocado in plakjes. Leg alles op een schaal en zet opzij.
  2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe het vlees in de hete pan en wacht 2 minuten voordat je het vlees omdraait zodat het mooi kan dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan voordat het helemaal gaar is en snijd in kleinere stukken. Doe de stukjes vlees weer in de pan en voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe. Bak het vlees gaar en roer regelmatig. Haal de pan daarna van het vuur.
  4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

Tip: serveer met ingelegde rode ui. Je maakt dit bijgerecht door plakjes rode ui tenminste 20 minuten te laten marineren in een mengsel van 50 ml appelazijn, 1 el oregano, 2 ml zout en 1 tl suiker.

Veggie taco’s met geroosterde bloemkool

Deze veggie variant is echt een must try. De taco’s zijn gevuld met bloemkool, radijsjes en Tomatillo salsa, en de kruidige bloemkool steelt in dit gerecht de show. Serveer met geroosterde mais om het feest compleet te maken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 krop romeinse sla
  • 5 radijsjes
  • 100 g pompoenpitten
  • 2 el olie
  • 50 ml water
  • 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
  • 1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
  • 1 fles Santa Maria Tomatillo Salsa

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
  2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
  4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

Tip: serveer met geroosterde mais als bijgerecht. Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.

Credits: Santa Maria