3x

Tia Maria Espresso Martini’s

Het is zomer! De zon schijnt, de temperaturen stijgen en dat betekent dat het ook tijd is voor een heerlijk koud drankje buiten op het terras óf gewoon in eigen tuin! Voor wie wel eens wat anders wil proberen, hebben wij de drie lekkerste variaties van een espresso martini op een rijtje gezet – heerlijk met tia maria! Do try this at home!

Het idee om koffie te mixen met alcohol is voor het eerst bekend geworden door Dick Bradsell terwijl hij als bartender werkte bij Fred’s Bar – een van de beste lokale hotspots in Londen in de jaren 80. Het gerucht gaat dat een bekend topmodel een avond de bar binnenliep en vroeg om een drankje dat haar ‘wakker zou schudden’. Dat was hét moment dat Dick een shot espresso mixte met vodka, suiker en Tia Maria in zijn shaker en het serveerde in een martiniglas. Het model proefde het drankje en concludeerde dat dit precies was wat ze nodig had! Ze vroeg zich dan ook af hoe het drankje heette. Daarop antwoordde Dick: ‘Espresso Martini, mevrouw’. 

Zo maak je de Espresso heel makkelijk thuis!

1. DE WELBEKENDE

De Tia Espresso Martini is altijd al een klassieke coffee cocktail geweest. De cocktail bestaat uit Tia Maria, Vodka en Espresso geserveerd in een martini glas. En voor de finishing touch garneer je ‘m met drie koffieboontjes bovenop!

Zó maak je ‘m! Giet 25 ml Tia Maria, 25 ml Belenkaya vodka en een single shot espresso in een shaker gevuld met ijs. Shake alles goed door elkaar en serveer in een Martiniglas. Garneer met een paar koffiebonen.

2. DE NIEUWKOMER

Nieuw is een variant op de klassieke espresso martini. Bij deze variant, de Tia Oriental Espresso Martini, is de wodka vervangen door Opihr Gin. Dit geeft een spicy twist aan deze klassieke coffee cocktail.

Zó maak je ‘m! Deze cocktail bestaat uit 25 ml Tia Maria, 25 ml Opihr Gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met peper.

3. THE IRISH WAY

Get lucky met de Irish Espresso Martini variant op de klassieke espresso martini. Bij deze variant is de wodka vervangen door whiskey.

Zó maak je ‘m! In deze cocktail zitten 25ml Tia Maria, 25ml Writers Tears Copper Pot whiskey en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met een paar koffie bonen.

tiamaria.com