Mooi initiatief

Benefiet AmsterdamDiner lanceert ontbijtactie

Het 28e benefiet AmsterdamDiner is door de huidige coronasituatie helaas niet mogelijk, maar de aidsbestrijding moet wél doorgaan. Door de lockdownmaatregelen hebben veel mensen met hiv niet langer toegang tot levensreddende hiv-medicijnen. Hulp is dus hard nodig. Daarom lanceert het gala het AmsterdamOntbijt – een uitgebreid ontbijt in samenwerking met restaurant RIJKS®. De opbrengst van de actie gaat naar het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds.

Prinses Mabel, Joris Bijdendijk (chef-kok van restaurant RIJKS®) en directeur van de Amsterdam Dinner Foundation Brandon O’Dell legden samen de laatste hand aan een voorbeeld van het AmsterdamsOntbijt. Tijdens de lancering van het AmsterdamsOntbijt benadrukte prinses Mabel hoe belangrijk het is om de strijd tegen aids juist nu voort te zetten.

‘Elke epidemie, of het nu corona is of hiv, raakt de meest kwetsbaren in de samenleving. Mensen met hiv wereldwijd worden extra hard getroffen omdat ze geen toegang meer hebben tot hun levensreddende medicijnen. De verwachting is dat het aantal nieuwe hiv-infecties en het aantal aidsdoden schrikbarend zal toenemen, dat zet de strijd tegen aids jaren terug.’

Prinses Mabel

Have a breakfast – make a difference

Liefde gaat door de maag. Verras je geliefde, vrienden, vriendinnen óf verwen jezelf met een uitgebreid sterrenontbijt van de hand van topchef Joris Bijdendijk. Het ontbijt kost 47,50 euro waarvan 25 euro naar het corona/hiv-noodfonds gaat. Online reserveren kan vanaf nu, waarna je op 6 of 7 juni het ontbijtje persoonlijk bij restaurant RIJKS® kunt ophalen. Geheel in de sprankelende sfeer van het populaire liefdadigheidsdiner AmsterdamDiner krijgt iedereen die een ontbijt bestelt exclusief toegang tot online video’s van artiesten Jeangu Macrooy, Rufus Wrainwright, Maggie MacNeal, Maaike Ouboter en het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Choir. Ook maak je met een speciale loterij kans op veel prachtige prijzen.

Maak hier je online reservering voor het bijzondere AmsterdamOntbijt: amsterdamdinnerfoundation.nl/amsterdamontbijt/.