Music & food

Creëer je eigen culinaire ervaring buiten de deur

Na maanden van binnen borrelen en zo veel maaltijden bestellen dat je inmiddels op first-name basis bent met de bezorger, is het eindelijk mooi weer. De hoogste tijd dus om de binnenmuren te ontsnappen en er lekker op uit te gaan. De lente leent zich perfect voor een etentje buiten de deur met alles erop en eraan: de nieuwste trends op het gebied van eten, de beste locatie én – misschien wel het allerbelangrijkst – de fijnste muziek voor bij je avonturen. 

Muziek is van grote invloed op ons humeur, dat blijkt uit onderzoek van Sonos. In het geval van een etentje draagt muziek volgens 50 procent van de respondenten zelfs meer bij aan de mood dan elementen als verlichting, geur of inrichting. Geen etentje buiten de deur is dus compleet zonder een goede playlist, zou je kunnen zeggen. Hoe je zo’n creatieve ‘uit eten’-ervaring optimaal aanpakt? Dat doe je met onderstaande vijf stappen. 

1. Bereid de lekkerste maaltijd

Toe aan iets anders dan een afhaalmaaltijd, snelle pasta of weinig inspirerend bordje met aardappels, vlees en groente? Neem eens een abonnement op Cheflix. Met deze streamingdienst volg je masterclasses van de beste chefs van Nederland, zoals tweesterrenchef Soenil Bahadoer of topchef Ron Blaauw. Met hun hulp kook je zelf binnen de kortste keren ook de sterren van de hemel en creëer je een heuse culinaire reis met gerechten van over de hele wereld. Zorg ervoor dat je thuis alles voorbereidt en zet de Tupperware vast klaar om elk onderdeel van je Michelin-maaltijd goed en lek-proof te verpakken. 

2. Zorg voor goede muziek

Zoals uit de Brilliant Sound Survey van Sonos is gebleken, is geen etentje geslaagd zonder goede muziek. Maar die favoriete playlist klinkt natuurlijk echt goed uit een premium speaker. Gelukkig werkt de Sonos Roam op een oplaadbare batterij en heeft-ie naast WiFi óók bluetooth, waardoor je ‘m overal mee naartoe neemt – ook dat etentje buiten de deur. De Roam vult ondanks zijn compacte formaat moeiteloos ook grotere ruimtes met verbluffend geluid. En bij etentjes in de buitenlucht hoef je je geen zorgen te maken als er een spatje regen valt: de Roam is waterdicht. 

3. Vind de beste locatie

Het lenteweer spoort aan tot een verandering van omgeving. Ruil je keukentafel dus in voor een etentje in het park, in een fijne vakantievilla in het bos, op het zonnige balkon van je beste vriend(in) of op het strand – met als bonus een mooie zonsondergang. 

4. Verzamel de benodigdheden

Neem de benodigdheden mee die passen bij je gekozen locatie. Wordt ’t het park of het strand? Zorg dan voor een deken of klapstoeltjes waar je comfortabel op kunt zitten. Denk ook aan een warm vest of trui voor het geval er een fris avondbriesje opsteekt. Een lekkere fles wijn voor bij je maaltijd en een spelletje maken van je uitstapje een nog groter succes. En vergeet niet na te denken over hoe je je maaltijd gaat vervoeren, bijvoorbeeld met een vintage picknickmand of een stevige koeltas.

5. Strik een date

Vraag je partner, zus, buurman, oma of collega om gezellig mee te gaan. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met de geldende coronamaatregelen. Gelukkig kan je op gepaste afstand ook samen genieten van je zelfbereide sterrenmaaltijd, het flesje wijn en fantastisch geluid uit je ultra-draagbare Sonos Roam op de achtergrond.