Wine & Dine

Culinaire wijn- & spijscursus

Het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerde tijdens de eerste lockdown de ‘WijnSpijs Academy’: een online videoplatform voor culinaire cursussen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders geen idee had wat hun persoonlijk wijnsmaak is. Ze lanceerden een basiscursus, gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak, en dat bleek een groot succes. De tweede culinaire online videocursus is nu live en gaat in op perfecte wijnspijscombinaties. Ideaal om nog even alle tips & tricks te leren voor een heerlijk kerstdiner mét bijpassende wijnen.

De lancering van de eerste cursus ‘Ontdek je smaak’ in augustus 2020 was heel succesvol. Ruim 750 cursisten volgden – in hun eigen woonkamer – de online wijncursus. Bekende wijnschrijvers als Harold Hamersma en Onno Kleyn onderschreven de cursus en het presentatietalent van Laura. Samen met Miele Nederland en de oudste wijnhandel van Nederland ‘de Bruijn Wijnkopers’ ontwikkelde Laura de tweede online culinaire cursus: ‘Wijn & Spijs, combineren kun je leren’.

Koken en eten is voor Nederlanders steeds belangrijker geworden. En bij goede wijnen horen ook perfect bereide gerechten. De tweede cursus gaat over het combineren van wijnen met gerechten. De wijnen uit de cursus worden thuisgestuurd en de boodschappenlijst voor de gerechten is te vinden in de cursusomgeving. De cursus biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hoogwaardige kennis over het combineren van eten en drinken op te doen. Laura weet samen met chef Aart op een luchtige en prettige manier de kennis en dynamiek van proeven, koken en het combineren van wijn en spijs over te brengen. Een culinaire cursus over het toegankelijk maken van de bourgondische lifestyle, kwaliteitsproducten, mooie smaken, goede wijnen en perfecte wijnspijscombinaties. Met de kennis uit de online cursus, de luxe wijnen en de keukenapparatuur van Miele kan iedereen de perfecte wijnspijscombinatie op tafel zetten deze feestdagen. Ideaal om jezelf te vermaken tijdens deze tweede lockdown óf om cadeau te doen!