Day trip naar Utrecht lekker eten

Hotspots

Daytrip naar Utrecht: hier moet je zijn

Een dagje uit in Utrecht op de planning staan? Dan delen we graag met jou onze all time favorites in deze bruisende stad én nieuwe hotspots die we aankomende maanden mogen verwachten.

The Streetfood Club

The Streetfood Club is een ware hotspot! Het kleurrijke en extravagante interieur is een lust voor het oog, zeker die heerlijk roze details. Ze draaien er heerlijke oldskool hiphopplaatjes en op het menu staat streetfood van over de hele wereld.

https://www.instagram.com/p/B6sO4PElgGC/

JackRabbit

Talkies’ Marjolein de Wit woont al jaren in Utrecht en heeft intussen alle (oké, bijna alle) bars, restaurants en lunchrooms van de stad ontdekt. Het gebeurt dan ook niet vaak dat ze verrast wordt door een nieuwe plek. Tot ze werd uitgenodigd bij JackRabbit! Hier is alles anders en daarom zo uniek en verrassend. Omdat dit zowel bar als restaurant is, is JackRabbit de hele dag geopend en echt een plek waar je ’s ochtends je laptop openslaat en geniet van een koffie en ontbijtje, maar ook een plek waar je graag op vrijdagavond het weekend inluidt met cocktails!

https://www.instagram.com/p/B6Qh9sSlN0_/

Meneer Potter

Bij Meneer Potter kom je elkaar tegen. De combinatie van ‘Uteregse’ directheid en een gezonde dosis positiviteit maken dit de perfecte plek om je uren te slijten. Groot, klein, student of gepensioneerd: de Potter-familie is voor iedereen. Studenten voeden hun creativiteit met een smakelijke breakfast bowl, een dagje winkelen met vriendinnen wordt afgesloten op de comfortabele banken met wat pintxos en de bibliofiel geniet hier in alle rust van zijn leesvoer. De conciërge van de Domstad helpt met het bijspijkeren van de stadse geschiedenis, brengt koffie to go en biedt een luisterend oor. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staat Meneer Potter voor je klaar. Vanaf 13 maart kun je hier een hapje doen!

https://www.instagram.com/p/B7Dm7lhgDYh/

NODA

NODA, het kloppend hart van de bibliotheek waar verschillende culturen samenkomen op je bord. De kleine gerechtjes zijn ideaal om te delen. Van een stomende kom Thaise tom kha kai tot New York cheesecake, een okonomiyaki uit Japan en pikante Utrechtse Oude Grachtkaas. Alle continenten passeren de revue bij deze kleurrijke, eclectische wereldburger. Midden in de bibliotheek – omringd door kilometers wijze woorden – geniet je de hele dag van internationale heerlijkheden met het uitzicht op het water. Via de eigen entree loop je hier tot in de late uurtjes binnen, ook als de bieb haar deuren sluit. En met de smoothies en sandwiches van de NODA Deli is het onderweg ook smullen geblazen. Ook deze fijne plek is vanaf vrijdag 13 maart te bezoeken.

https://www.instagram.com/p/B7Dp8CoHIls/