10x

De beste staycation foodspots

Meer dan de helft van de Nederlanders kiest dit jaar voor een vakantie in eigen land en vertrekt niet naar verre zonnige oorden. Voor dat echte vakantiegevoel moet een staycation natuurlijk wel een beetje aanvoelen als vakantie over de grens. En dat kan zeker ook in Nederland bij de lekkerste restaurants. Daarom delen wij een lijstje restaurantinspiratie op de populairste staycationbestemmingen, om ultiem te genieten in eigen land!

Noord- en zuid-Nederland zijn de meest geliefde bestemmingen om deze zomer door te brengen. Uit het jaarlijkse vakantieonderzoek van TheFork blijkt dat we de keuze voor een zomerse vakantiebestemming vooral baseren op de lokale keuken, het weer en het landschap. Een stad en regio leer je pas écht goed kennen door de lokale gastronomie.

Jef Gastrobar

Hollandse glorie

In het noorden zijn de Waddeneilanden, Friesland en Groningen favoriet. De zomerse vis en schaaldieren weten daar het ultieme vakantiegevoel op te roepen. Denk aan kraakverse Texelse Creuse-oesters die rechtstreeks van het wad afkomstig zijn. In Zuid-Nederland zijn Maastricht en de Zeeuwse kust populair. Hier geniet je van lokale gerechten bereid met producten uit de zee, zoals Zeeuwse mosselen. Ook de zuidelijke ambiance en het heuvelachtige landschap van Maastricht met zijn bourgondische lifestyle is favoriet voor een zomerse staycation.

Hof aan Zee

Zoek je een restaurant aan zee of een terras met prachtig uitzicht waar je graag wil dineren? TheFork tipt via de app in het geliefde noorden en zuiden van het land de tien beste food spots voor je vakantiebucketlist in eigen land. Want: we mogen weer uit eten en dat moet gevierd worden!

  1. Bosq – Texel 
  2. Houke – Sneek 
  3. Hof aan zee – Koudekerke 
  4. Herberg Het Volle Leven – Appelscha 
  5. ’t Havenmantsje – Harlingen 
  6. Jef Gastrobar – Maastricht
  7. Wijnrestaurant Mes Amis – Maastricht 
  8. Castafiore Risotteria – Vlissingen
  9. Chef’s! Food & Drinks – Groningen
  10. Restaurant Eindeloos – Leeuwarden
Mes Amis
’t Havenmantsje