Chocolate heaven

De ideale afternoon tea voor chocoladelovers

De koudere dagen staan alweer voor de deur en dan zitten we toch vaak het liefst binnen voor de open haard. Uiteraard met lekkere versnapering. Waldorf Astoria heeft hier iets heel leuks op verzonnen: de ‘Chocolate Afternoon Tea’. Een heerlijke afternoon tea met zoete én hartige hapjes, die volledig in het teken staan van chocolade.

Executive Chef Sidney Schutte creëert samen met patissier Vipin Charly en het team de najaarseditie van de geroemde Afternoon Tea bij Waldorf Astoria Amsterdam. Deze editie wilde Chef Sidney iets heel anders doen op het gebied van uitstraling. De smaaksensaties staan natuurlijk nog steeds centraal, maar de carrousel ziet er robuuster en stoerder uit dan bij vorige edities.

Speciaal voor fijnproevers en liefhebbers kan deze afternoon tea worden gereserveerd in combinatie met drie verschillende exclusieve whisky’s: de Woodford Reserve, de Jura 12yo en de Dalmore 12yo. De zachte chocoladetonen matchen perfect met de afdronk van deze whisky’s. Ook heeft Waldorf’s Franse bartender een aantal heerlijke cocktails ontworpen die perfect bij de chocolade passen. Om de middag compleet te maken heeft Chef Sidney ook nog een aantal unieke hartige bites gecreëerd. Zijn favoriet is de gegratineerde ‘Oisri Oester met Champagne Beurre Blanc’.

De Chocolate Afternoon Tea wordt geserveerd vanaf vrijdag 2 oktober tot 7 december op vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur in de iconische Peacock Alley.