Lekker groen

De leukste horecaspots voor International Veggie Day

Op 1 oktober worden alle verschillende soorten groenten extra in het zonnetje gezet, het is dan International Veggie Day. Reden genoeg om op deze dag jezelf eens uit te dagen en je bord te vullen met zo veel mogelijk verschillende groenten. Deze ‘Veggie Guide’ van The Entourage Group tipt je enkele horecatoppers waar je geniet van een groenterijk menu.

Izakaya Asian Kitchen & Bar

Ben jij dol op sushi maar eet je vegetarisch? Geen paniek. Wist je dat er genoeg variaties zijn die perfect passen binnen deze levensstijl? Dit begrijpt Izakaya maar al te goed. Om die reden heeft het restaurant een sushi-set samengesteld die compleet vegetarisch is. Verschillende soorten uramaki en nigiri’s worden door de chefs bereidt die onder andere bestaan uit: tofu, champignons, avocado, asperges en nog vele andere groenten. Deze sushi set wordt als special naast het a la carte menu geserveerd en is eenmalig voor ‘International Veggie Day’ gecreëerd. Vergeet dus niet om het personeel naar dit gerecht te vragen, zodat je deze kans niet aan je voorbij laat gaan.

MOMO Restaurant, Bar & Lounge

De hotspot MOMO legt de lat hoog en komt met een vegetarisch 7-gangenmenu. Dit betekent een menu bestaand uit alle klassiekers, maar dan met een twist. Tomaten ceviche, avocado tartaar en een vegetarische sushi-set kun je onder andere verwachten. Het restaurant laat hiermee zien dat het met een beetje creativiteit een divers aanbod aan vegetarische gerechten kan serveren en het al snel een kleurrijk feestje op je bord wordt. Zelfs voor alle non-vegetariërs is dit menu het meer dan uitproberen waard.

Shirkhan

Geen keuken is zo bekend als de Indiase keuken en dan vooral onder de vegetariërs. Het is het land van de curries en de gerechten zonder vlees noch vis zijn enorm populair. En om die reden deelt Shirkhan uit. Bij het bestellen van twee Chickpeas Bajji Wraps krijg je er een samosa bij en zet je zo binnen één handomdraai een compleet vegetarisch diner op tafel.

The Duchess

Altijd al eens op sterrenniveau willen dineren en dan het liefst bij een Michelinsterren restaurant waarbij het aanbod aan vegetarische gerechten enorm is? The Duchess weet hier raad me. Naast dat het a la carte menu uit verschillende vegetarische gerechten bestaat zoals: venkel en pistacio salade, aubergine carpaccio en champignon risotto, geniet je hier in royale sferen van een vegetarische Afternoon Tea. De extravagante displays presenteren een rijke variëteit aan niche patisserie, scones en luxe sandwiches die onder andere bestaan uit: een tosti met kimchi en cheddar, een brioche met biet en feta en een falafel burger. 

Toni Loco

De Italiaanse keuken is erg veelzijdig en staat bekend om zijn rijke smaken. Je kunt gemakkelijk variëren, en dat is natuurlijk het belangrijkste als het gaat om een gezond dieet. Dat pizza’s zonder vlees of vis ook heerlijk kunnen zijn, bewijst Toni Loco met een speciale pizza. De Italiaanse pizzabakker is creatief geweest met groenten en serveert tussen 29 september en 2 oktober een ‘Veggie pizza van de week’.

MR PORTER

Avocado, aardappelen, courgette en champignons; er zijn weinig vegetariërs die geen fan zijn van deze groenten. Je kan er de simpelste en tegelijk meest gekke gerechten mee maken. En dat is exact wat MR PORTER doet. Want bij dit steakhouse wordt niet alleen gedacht aan de carnivoren, maar ook aan diegene die mee waarde hechten aan een lichte lunch of diner. En aan die selectie van vegetarische gerechten is recent iets nieuws toegevoegd; Feuilles de brick. Het gerecht bestaat uit een knapperige filodeeg dat gevuld is met aardappel, fetakaas, spinazie, ei en wordt geserveerd met een aioli van citroen.

The Butcher

Voor vegetariërs en veganisten zijn er tegenwoordig heerlijke burgers te vinden. De vraag blijft echter; waar eet je de lekkerste veggie burgers? The Butcher serveert al sinds 2012 the best bloody burgers in town en doet zijn naam eer aan als het gaat om vegetarische burgersZo begon het allemaal met de ‘Veggie Delight’ burger, een burger gemaakt van kikkererwten, bereid op de klassieke manier. Later voegde het restaurant de ‘All Leaf No Beef’ burger toe aan zijn menukaart. Deze volledig plantaardige burger is de perfecte optie voor de veganisten onder ons.