Chocolate heaven

De vegan chocoladereep die te lekker is om te delen

Chocolademerk Hands Off My Chocolate lanceert een nieuwe vegan reep: Caramel Seasalt met hazelnootpraline. Met deze vegan variant van Nederlands populairste chocoladesmaak wordt een plantaardige keuze voor je favoriete chocola nu wel heel makkelijk. En je hoeft gelukkig zéker niet in te leveren op smaak!

Toen Hands Off met haar plantaardige receptuurontwikkeling van start ging, was het merk zich ervan bewust dat de meeste consumenten sceptisch zijn over vegan chocolade. ‘Een vegan chocoladereep is vast minder lekker’, is vaak de gedachte. Om het tegendeel te kunnen bewijzen is Hands Off aan de slag gegaan met een vegan variant van de karamel-zeezout-melkchocolade. Oftewel Nederlands meest populaire smaakcombinatie. De vegan chocolade is gemaakt op basis van rijstmelk, de hazelnootpraliné in de reep zorgt voor een heerlijke rijke smaak en romige textuur. De nieuwe vegan reep is al getest onder 100 chocoladeliefhebbers door middel van een blinde proeverij met een aantal concurrerende populaire karamel-zeezout-varianten met melk. De chocoladeliefhebbers beoordeelden de vegan Caramel Seasalt als lekkerder dan de ‘normale’ karamel-zeezoutconcurrenten. Dat belooft dus veel goeds!

Ook is er een nieuwe vegan smaak voor de pure chocolade lovers: de Oat Cookies & Caramel. Met 70% cacao heeft de smaak al het goede van pure chocolade, zoals flavonoïden en antioxidanten, terwijl de crunchy vegan havermoutkoekjes en stukjes karamel de reep naar the next level tillen. De vegan reep Seriously Dark, met 85% cacao, zit al een paar jaar in het Hands Off-assortiment en is dus stiekem altijd al plantaardig geweest. Seriously Dark-fans hoeven niet bang te zijn: de receptuur is hetzelfde gebleven, alleen de verpakking is nieuw.

De nieuwe vegan repen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Coop en via de website.