5x

Detox juices waar je de week fris mee start

Na een heerlijk weekend waar we optimaal hebben genoten van (veel) lekker eten en drankjes, kunnen we op maandag wel een kleine detox gebruiken. De dag beginnen met een detox juice kan je gezondheid een boost geven. Daarom delen wij de beste detox juices voor een extra frisse start van de week!

1. Celery juice

Celery juice is een favo van veel beroemdheden en health freaks. Het drankje was afgelopen jaar een ware hype en kan dus niet ontbreken in het lijstje. De bleekselderijsap is ideaal om je ochtend mee te beginnen en werkt het best op een lege maag. Het helpt de vertering van het overige voedsel wat je de rest van de dag eet en draagt bij aan een functionerend lichaam. Ook is het sapje goed voor je immuunsysteem én ondersteunt het de lever door het verwijderen van toxines. Heel fijn dus als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel. De populaire celery juice is heel makkelijk te maken. Doe 1 of 2 bosjes (biologische) selderij in een slowjuicer en je bent klaar! Mocht je de smaak toch nét iets te heftig vinden, mix het dan met een handje verse muntbladeren, een appel of een halve komkommer.

2. Groene smoothie

De avocado-komkommer-lijnzaad-smoothie is een ware energiebooster en dus perfect als ontbijt. Avocado bevat veel vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten. Lijnzaad werkt ontgiftend voor het lichaam. Hoe maak je het? Mix 1 avocado, 1 komkommer en wat lijnzaad in je blender en voeg wat ijsblokjes of koud water toe om het drankje lekker fris te maken. Een smoothie vol met superfoods!

3. Bieten-juice

Naast dat de bieten-juice een geweldige kleur heeft, is het ook heel goed voor je gezondheid. Bietensap helpt je lever te detoxen. Appels helpen bij het reinigen van je hele lichaam. De combi van de appelbietensap is dus perfect voor een detoxmaandag. Mix 1 geschilde biet, 1 appel, 1 citroen, 200 ml kokosnootwater (of gewoon water) en een klein stukje gember in een blender. En voilà!

4. Go green

Een zure, groene juice bomvol vitamines: vitamine A, B, C en E. Een wondersapje dat bijdraagt aan een detox van je lichaam. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: een appel, een halve komkommer, stukje gember, citroensap en een handje spinazie. Mix de ingrediënten in een blender tot een geheel. Ben je geen fan van zure drankjes? Voeg er dan nog een halve banaan aan toe om het iets zoeter te maken. 

5. Oranje boven

Een oranje detox juice als ontbijt geeft je dag gelijk een kleurrijke boost. Het drankje is effectief én lekker. Wortels zitten vol antioxidanten en bevatten veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Ook helpt het sapje bij het reinigen van je lever en helpt het je cholesterol te verlagen. Om deze juice te maken, doe je 5 wortelen, een handje muntbladeren en een halve lepel spirulina-poeder in een slowjuicer. Enjoy your detox!