Santé!

Dít zijn de leukste cocktailbars in Den Haag

It’s five O’Clock somewhere! Ben jij altijd in voor een borrel? Dan moet je van 1 tot en met 9 oktober in Den Haag zijn voor de The Hague Cocktail week. Dit jaar gaat de vierde editie van start en vieren ze lokale en internationale kwaliteitsmerken, toegewijde bartenders én worden premium locaties in de kijker gezet. In dit lijstje vind je voor iedere dag van deze week een leuke tip.

Maandag – Ultramarijn

Op maandag houden we graag alle opties open, dus is Wonderbar Ultramarijn de ideale keuze. Hier zijn de bartenders van alle markten thuis en is elk denkbare cocktail mogelijk. Kom je er niet uit met welk drankje je jouw cocktail week gaat lanceren? Vraag het personeel om hulp of laat je verrassen door één van hun creaties. De kapitein verwelkomt je boven- of benedendeks om te nippen aan je cocktail, natuurlijk vergezeld van de nodige snacks. Denk aan een gezellige gastropub gedrenkt in donkere verlichting, eindeloze golven van muziek, glinsterende ambiance en mixologen die schijnbaar nooit stoppen met bewegen

Adres: Kneuterdijk 8, 2514 EN Den Haag

Dinsdag – Bouzy, Wine & Food

Heb je afgesproken met je beste vriend(in) voor een avondje gezellig kletsen? Dan kan je terecht bij Bouzy, Wine & Food. Onder het genot van een goed glas wijn zijn jullie in een mum van tijd weer up to date van elkaar laatste liefdesperikelen en gênante werkverhalen. Aan de bar vloeit de drank rijkelijk en is het altijd feest! Wie weet leer je wel andere wijnliefhebbers kennen waar jullie nog heel de avond mee verder kletsen.

Adres: Prinsestraat 42A, 2513 CE Den Haag

Woensdag – La Mian

Je midweekse werkdip ga je tegen bij La Mian, waar je geniet van Chinese street food gerechten in een stijlvolle en rustieke omgeving. Hun seizoensgebonden cocktails zijn uniek en worden bereid met Aziatische ingrediënten. De barman luistert graag naar jullie voorkeuren en maakt een drankje op maat. Wedden dat je smaakpapillen geprikkeld worden?

Adres: Nobelstraat 11B, 2513 BC Den Haag

Donderdag – Mingle Mush

De eerste foodhal, Mingle Mush, van Den Haag telt 15 verschillende foodstands en een énorme bar. Met 1600m2 aan food, drinks en entertainment spendeer je hier zonder problemen je donderdagavond en kom je al helemaal in de mood voor het weekend. Bij goed weer geniet van je de herfstzon met uitzicht op de Anna van Bueren fontein.

Adres: Anna van Buerenplein 712, 2595 BH Den Haag

Vrijdag – Mercure

Vrijdagavonden zijn vaak van een ander kaliber en duren weleens langer dan verwacht. Handig toch als je dan een hotelkamer in de buurt hebt? Het Mercure hotel in het centrum van de stad is de perfecte plek om na je enkele cocktails heerlijk in bed te rollen. Elke maand verrassen ze zowel hotelgasten als niet-hotelgasten met een cocktail van de maand en kan je er genieten van een uitgebreide drankenkaart. Toch nog een stapje in de wereld zetten? Mercure Hotel Den Haag Central ligt middenin het bruisende centrum van de stad.

Adres: Spui 180, 2511 BW Den Haag

Zaterdag – Bonobo

Op zaterdag neem je jouw vrienden mee naar Bonobo voor een avond vol entertainment en muziek. Voor wie graag eens goed lacht tippen we graag de Bonobo comedy nights. Elke drie weken zakken zowel ervaren als beginnende komieken uit de hele wereld af naar de bar voor het ultieme leedvermaak. Op de menukaart vind je echte cocktail-klassiekers en heb je keuze uit heerlijke, betaalbare bites.

Adres: Raamstraat 15, 2512 BX Den Haag

Zondag – Capriole Café

Zondag is een dag voor familie en die spendeer je het best bij Capriole Café. Ze ontvangen met plezier grotere groepen, dus trommel al je neven en nichten maar op. Ze branden er hun eigen single origin koffie en serveren niet enkel een traditioneel kopje, maar schudden ook verrassende cocktails op basis van koffie uit hun mouw. Op een verstopt plekje in de Binckhorst is dit een heerlijke oase in de stad.

Adres: Fokkerkade 18, 2516 CC Den Haag