eerste-editie-gin-en-rum-festival-min

op zeven locaties in Nederland

Eerste editie Gin & Rum Festival

Van de Piña Colada tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic; op de eerste editie van het Gin & Rum Festival draait werkelijk alles om deze twee distillaten. Zeven Nederlandse steden nemen dit jaar deel aan het nieuwe festival en elke locatie wordt omgetoverd tot waar gin- en rumparadijs. Bij binnenkomst krijgen fijnproevers een volwaardig proefglas waarmee zij meer dan honderd verschillende soorten gin en rum onbeperkt kunnen proeven bij de stands van bekende en opkomende nieuwe merken. Naast deze proeverijen doen de bezoekers kennis op tijdens inhoudelijke workshops, maken zij eigen cocktails én dansen ze op fijne tunes in de silent disco. Ruik, proef én geniet terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van gepassioneerde distillateurs en bartenders.

Gin is populairder dan ooit en rum is sterk in opmars. Dit was volgens medeorganisator van het Gin & Rum Festival, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar te ‘mixen’ in de line-up van het drankfestival:

‘Met ons festival trekken we – naast de gindrinker – nu ook een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep aan: de rumdrinker. Rum heeft haar stijging in populariteit te danken aan haar veelzijdigheid; denk aan de mix, in cocktails óf juist een glas pure rum met een ijsklontje. We merken dat ook het verhaal achter gin en rum steeds belangrijker wordt. Om die reden zijn er op onze festivals bijzondere lokale- en nichemerken aanwezig die zowel een feestje voor de mond als voor het oog zijn’

De eerste editie van Gin & Rum Festival belooft een waar gin- en rumwalhalla te worden. Van zorgeloos paraderen langs indrukwekkende stands van de distillateurs tot je eigen cocktail maken; de bezoekers van het Gin & Rum Festival worden van 15.00 tot 22.00 uur geïnspireerd door échte gin- en rumprofessionals.

Like a virgin mojito

Zoals de naam doet vermoeden, kom je op het Gin & Rum Festival voor de hoofdrolspelers: gin en rum. Uiteraard is er ook gedacht aan de Bob en de bezoekers die deze dag het liefst zónder alcohol beleven. Zo is er keuze uit diverse virgin-cocktails, borrelplanken en streetfood. Even genoeg van het distillaten woordenboek? Een dansje wagen kan in de silent disco waar de dansbare deuntjes door de koptelefoons klinken. De regular tickets zijn online verkrijgbaar voor 26 euro inclusief boekingskosten.

Bijzondere mix op bijzondere locaties

De eerste editie van het Gin & Rum Festival vindt dit jaar plaats op zeven verschillende locaties in Nederland. De aftrap is dit jaar op zaterdag 21 maart in Scheltema Leiden. Daarna volgen de Koepelgevangenis in Breda (28 maart), de Grote Kerk in Den Haag (18 april), Klokgebouw Eindhoven (9 mei), de Werkspoorkathedraal in Utrecht (6 juni), de Cruise Terminal Rotterdam (4 juli) en der Aa-Kerk Groningen (26 september). Elke locatie heeft een authentiek karakter en ligt gunstig in de stad. De entreetickets en tickets voor de workshops zijn verkrijgbaar via ginenrumfestival.nl/tickets/. De workshoptickets zijn inclusief cocktail en kunnen tussen 15.30 en 21.00 elk ander half uur voor een zacht prijsje worden bijgewoond middels een reservering via de website. De ginworkshops starten om 15.30 uur en 18.30 uur en de rumworkshops starten om 17.00 uur en 20.00 uur. Entreetickets zijn inclusief glas voor het onbeperkt proeven van gin en rum.

Gin & Rum Festivalagenda

21 maart: Gin & Rum Festival Leiden
28 maart: Gin & Rum Festival Breda
18 april: Gin & Rum Festival Den Haag
9  mei: Gin & Rum Festival Eindhoven
6 juni: Gin & Rum Festival Utrecht
4 juli: Gin & Rum Festival Rotterdam
26 september: Gin & Rum Festival Groningen