Must Visit

Tip: bezoek Soirées Septembre: exclusief dineren in een kasteel

Altijd al willen dineren in de indrukwekkende entourage van het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland? Tijdens de Soirées Septembre op Kasteel de Haar beleef je dit najaar een onvergetelijke culinaire avond: de septemberdiners van de voormalige adellijke bewoners komen hier opnieuw tot leven. Een unieke kans voor liefhebbers van haute cuisine en de adellijke grandeur van een eeuw geleden. 

Soirées Septembre 

Tijdens de Soirées Septembre ontbreekt het aan niets. Naast een exclusief driegangendiner beleef je een avond vol onvergetelijke sensaties en indrukken die een bijzonder inkijkje geven in het flamboyante leven van de voormalige adellijke eigenaren van het kasteel: baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild. De indrukwekkende omgeving van Kasteel de Haar, de unieke beleving en de culinaire gerechten zorgen voor een bijzondere avond, waarbij aan elk detail is gedacht.

Je wordt opgehaald vanaf het parkeerterrein en per oldtimer naar het kasteel gebracht, waar de maître de maison je welkom heet in de indrukwekkende main hall met een aperitief. Vervolgens wordt op de elegant gedekte tafels een selectie van verfijnde amuses gepresenteerd alvorens deze plaats maken voor hors-d’oeuvre varié (diverse gerechtjes). Tussen de gangen van het verfijnde diner door, neemt de maître de maison je mee op reis door het kasteel en haar wonderlijke geschiedenis. 

Septembertraditie

De Soirées Septembre komen voort uit de zogenoemde ‘septembertraditie’ van de baron en barones. Jaarlijks namen zij aan het einde van de zomer hun intrek in het kasteel en organiseerden grootse ontvangsten in de vorm van kostelijke diners. Onder de gasten bevonden zich leden van koninklijke families en Europese adel, bankiers, filmsterren en politici. De gasten werden rijkelijk onthaald en het ontbrak hen aan niets. 

Tickets Soirées Septembre

De Soirées Septembre vinden plaats op 29 en 30 september 2023 in Kasteel de Haar, in Haarzuilens, vlakbij Utrecht. Sluit aan bij een 10-persoonstafel, waarbij conversation pieces zorgen voor mooie gesprekken, of kies voor een intiemere setting van een 4- of 2-persoonstafel. Uiteraard is het ook mogelijk om met een eigen gezelschap een 10-persoonstafel te reserveren. Tickets zijn hier verkrijgbaar vanaf €245,- per persoon. 

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en bevindt zich op een steenworp afstand van Utrecht. Het, van oorsprong middeleeuwse, kasteel kent een recente bewonersgeschiedenis. Achter de kasteelmuren gaan rijke verhalen en bijzondere tradities schuil van de flamboyante familie Van Zuylen van Nijevelt- de Rothschild. In elke kamer en ruimte bevinden zich bijzondere tapisserieën, objecten, antiek, curiosa en keramiek, waardoor een bijzondere kunstcollectie is ontstaan die uniek is voor Nederland. De stijltuinen, het uitgestrekte landschapspark en de vele bijgebouwen maken van Kasteel de Haar een uniek Gesamtkunstwerk.  

soireesseptembre.nl
kasteeldehaar.nl