Fontein

pop-up rooftop-restaurant

Eet op het terras een lekker visje van de grill of reserveer voor een vijfgangendiner met uitzicht op de Rotterdamse skyline; Fontein breidt uit deze zomer! Kom bij mooi weer op het grote terras aan het Hofplein smullen van de lekkerste gerechtjes van de mibrasa-grill. En nu is ook Fontein Rooftop geopend. Op de tiende etage van het voormalige Shellgebouw geniet je van een heerlijk vijfgangendiner, met de lekkerste gerechten van chef Ronald Koolmees. De wisselende kaart zorgt elke week voor een nieuwe verrassing.

Bij mooi weer zet Fontein de mibrasa-grill op het terras en maakt chef Marcel Beijerling, bekend van De Viskantine, de lekkerste, snelle gerechtjes voor je klaar. Lik je vingers af bij heerlijke kippenvleugels of een stukje flat iron, of zet je tafel vol met een bordje schelpen, garnalen, een mooi stukje dorade of zalm. Liever vega? Bestel dan een volle salade met geitenkaas en biet of aubergine of ga voor een gepofte paprika of asperges. Schuif vanaf vier uur ’s middags gezellig aan en genieten maar. Op de tiende verdieping van het pand heb je een prachtig uitzicht op het Hofplein en de Coolsingel.

Reserveer een tafel in het rooftop-restaurant en geniet van een uitgebreid vijfgangenverrassingsmenu van de chef. Het menu met verse heerlijkheden wisselt wekelijks. Je kunt ook kiezen voor een bijpassend wijnarrangement. Vanaf 18.30 uur word je naar boven begeleid en start je (bij mooi weer) met een bubbel of gin-tonic op het dakterras, waarna iedereen tegelijk aan tafel gaat. Een drankje na het eten kan op het terras, waar je samen geniet van de late avondzon. Uiteraard houdt de chef rekening met eventuele allergieën. Aan het beroemde Hofplein in het hart van Rotterdam vind je Fontein, gevestigd in het voormalig Shell-gebouw. Net als de stad beweegt Fontein mee met het ritme van de dag. Hier begin je met een goede kop koffie, geniet je tijdens de lunch of diner van heerlijke, gerechten en kom je samen met vrienden of collega’s om de dag af te sluiten met een gezellige borrel. Reserveren voor het terras is niet nodig.

Fotografie Milan Boonstra