Hotspot in Amsterdam

Genieten aan het water bij Ode aan de Amstel

Even de drukte van de stad achter je laten, terwijl je er nog middenin zit. En dat op een waanzinnige locatie aan het water. Bij Ode aan de Amstel is het de gehele dag goed vertoeven en genieten van mooie gerechten, lekkere biertjes en het stadse strandleven op het terras – of het nu 30 graden is of 5. Vanaf nu kun je elke dag vanaf 11.00 terecht voor de all day dining-kaart, het verrassende Chef’s menu, een Sunday brunch of een gezellige borrel. 

Ode aan de Amstel is een bruisende plek met zonnig terras aan de Amstel op loopafstand van het Amstelstation. Hier vind je elke dag alles wat je nodig hebt voor een goede tijd: lekker eten, mooie drankjes, bevlogen horecapersoneel en gezelligheid. En een waanzinnig uitzicht op de Amstel dus. Hier kom je op hete dagen relaxen in een van de strandstoelen met een verfrissend drankje in de ene hand en een goede club sandwich in de andere. En warm je juist op met een kop dampende koffie of uitgebreid Chef’s menu als de temperatuur dalende is. Bootjes meren aan op links en scoren wat lekkers voor onderweg en op rechts is een frisse duik geen probleem.

Klassiek met een Aziatische twist

Vanaf 11.00 uur laten de eerste zonnestralen zich zien en zal ook de keuken haar deuren openzwaaien. Gasten kunnen de gehele dag genieten van een all day dining-kaart met klassiekers die zijn voorzien van een spannende Aziatische twist. De strandkrabbensoep wordt vergezeld van een rode curry en er komen verschillende spiesen met onder andere maiskip en pittige tofu van de Japanse Konro Grill. De oesters worden onder andere Thai style geserveerd en de coquilles gemarineerd met sojasaus en voorzien van een schuim van passievrucht. Daarnaast staat er elke dag een andere special op het menu. Voor diegene die liever gaat voor een uitgebreide ervaring, is er het drie- tot vijfgangen Chef’s menu vol verrassingen.

De zondagmiddag staat geheel in het teken van de Sunday Brunch. Oftewel lekker lang aan het water genieten van diverse hartige en zoete brunch klassiekers, zoals Eggs Benedict met Noordzeekrab en wentelteefjes met rood fruit. De Sunday Brunch start om 11.00 uur en gaat door tot 16.00 uur.

Ode aan de Amstel beschikt over twee verdiepingen die worden verbonden door een eyecatcher van een trap. Beneden bevindt zich het restaurantgedeelte met een prachtig uitzicht over de Amstel en schuifpuien die opengaan zorgen voor het ultieme zomergevoel bij mooi weer. De bovenverdieping is zo ingericht dat deze ideaal is om te huren voor vergaderingen, privédiners of andere evenementen. Deze ruimte heeft een eigen bar, prachtig uitzicht op het water en grote raampartijen die open kunnen en zorgen voor een fijne summer breeze op warme dagen. Het interieur bestaat uit warme tinten gecombineerd met industriële materialen zoals staal. Witte marmeren tafels zorgen voor een elegante, simplistische touch.

Het zonnige terras is waarschijnlijk wel de fijnste plek om te vertoeven. De lange loungebank vol kussens nodigt uit om lekker neer te ploffen. Hetzelfde geldt voor de strandstoelen die zorgen voor een vleugje Amsterdam aan Zee. Lopen de temperaturen op? Aan rechterzijde van het pand bevindt zich een zwemgedeelte met een trapje richting het water. In de winter zullen heaters en dekens het buitengedeelte verwarmen en ontstaat er een waar winterterras.