- The Valentine Edition -

Haute To Go Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak -en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof ritjes. Speciaal voor Valentijnsdag ontwikkelde Tania Yabra, patissier van restaurant Wils, een box met twee verschillende chocoladeharten en een rode cocktail. De drie chefs Erwin Oudijk, Friso van Amerongen en Joris Bijdendijk stelden verfijnde comfortgerechten samen voor de Wils februari-take away-box die aan de hand van handige video’s thuis kunnen worden afgemaakt.

Tania Yabra, patissier bij Restaurant Wils

Tania: ‘Ik heb de Wils Valentijnsbox in samenwerking met Wils-sommelier Barbora Peterikova ontwikkeld. Ze heeft voor de Mim Cava gekozen omdat het een kwaliteitsproduct uit een kleine productie is en biologische druiven bevat. Bovendien schuimt de cava goed bij de cocktail.  In de complete box zit dus een flesje Mim Cava met een cocktail van gin en hibiscus en twee harten die men in één klap kan kapotslaan met het houten hamertje. Het rode hart is gevuld met passievruchtcremeux, chocoladeganache en crumble. Het roze hart bevat een karamelcremeux, ganache met Tahitiaanse vanille en wat amandelcrumble. Beide harten zijn gemaakt van Grand Cru-chocolade uit Madagaskar. Het nieuwe dessert in de februaribox heb ik gecreëerd vanuit het idee dat ik geen fruit wilde gebruiken. We bevinden ons natuurlijk middenin de winter en er groeit hier nu weinig fruit. We hadden voor citrusvruchten kunnen kiezen, maar die komen van ver. Het rokerige aspect in de crème hebben we toegevoegd zodat het de andere smaken zou versterken. De miso geeft een umamismaak, die op zijn beurt weer goed bij de gerookte crème past. De gepofte granen zijn gekarameliseerd met esdoornsiroop, en geven een derde dimensie aan het dessert doordat ze lekker krokant zijn en noterig smaken.’

Of je nu verliefd, verloofd, getrouwd, single of (oud) hartenleed bij je draagt: het ferm kapotslaan van beide hartjes voelt als een kleine beleving in een tijd waarin er van alles maar gek genoeg ook juist weinig lijkt te gebeuren


OVER THUIS UIT ETEN

Thuis Uit Eten is een culinair platform waar men hoogwaardige gerechten kan bestellen. Thuis Uit Eten selecteert de aangesloten restaurants op kwaliteit en is dus best selectief wat betreft de restaurants die ze in hun assortiment aanbieden. De gerechten van het gekozen restaurant worden Covid-19-proof aan huis bezorgd in een Thuis Uit Eten-auto. Door middel van een sms wordt de klant op de hoogte gehouden van waar de auto zich bevindt en hoe laat de box zal worden bezorgd. Voor een aantal restaurants van Thuis Uit Eten bestaat er inmiddels landelijke dekking. De focus ligt nu voornamelijk nog op thuis bezorgen, maar binnenkort is het bedrijf ook van plan om een volledige culinaire beleving aan te bieden door een chef-kok aan huis te laten komen, de gehele tafelstyling te verzorgen, en wellicht zelfs het entertainment!

WAT ZIT ER IN ONZE RESTAURANT WILS-BOXEN

Wils Valentijnsbox (ook zonder cocktail te bestellen)

Rood chocoladehart met passievrucht en chocolade
Roze chocoladehart met karamel, vanille en amandel
Cocktails met cava, gin, hibiscus en kers
Een hamertje om de harten te breken

Wils Februari-box

Brood van de Wils Bakery en gezouten boter
Geroosterde spruitjes, aardpeer, truffel en een krokantje van boeren oplegkaas
Rode biet, mole, wilde rijst en bramen
Parelhoen, pruim en cavolo nero
Gerookte room, miso-karamel, gepofte granen met esdoornsiroop

TALKIES FAVORITE

Of je nu verliefd, verloofd, getrouwd, single of nog (oud) hartenleed bij je draagt: het ferm kapotslaan van beide hartjes voelt als een leuke en kleine beleving in een tijd waar er van alles maar gek genoeg ook juist weinig lijkt te gebeuren. Het voorgerecht met spruitjes, aardpeer, truffel en een chipje van gesmolten kaas zorgde ervoor dat we die kleine groene bommetjes weer kunnen waarderen. In het hoofdgerecht met parelhoen vonden we de smaken in balans en goed matchen bij de malse parelhoen. Het dessert met de gepofte granen valt voor ons in de categorie Tarte Tatin-desserts. Dat wil zeggen: bij toeval ontdekt maar ver bovengemiddeld goed uitgepakt! Te bestellen via https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/wils of te bestellen bij Restaurant Wils.

@restaurantwils
@thuisuiteten

Tekst Marina de Massiac
Beeld Sofie Kunst & Jan-Kees Steenman