RECEPTINSPIRATIE

5 Heerlijke Paasrecepten

Dit weekend is het alweer Pasen, time flies! We leven nog steeds in een gekke tijd, dus een uitgebreide Paasbrunch of -diner met veel familie en vrienden zit er helaas nog even niet in. Wél willen we iedereen natuurlijk stimuleren om de lekkerste Paasgerechten te maken, daarom delen wij hier een paar heerlijke Paasrecepten. Lekker voor bij een intieme brunch of diner, om er toch een klein feestje van te maken.

Avocado toast met ei en balsamicoglaze

Er is geen enkele gezonde snack die zó populair is als avocado toast. Maar hoe zorg je ervoor dat je met Pasen dé perfecte versie op de brunchtafel zet? Met de juiste kruidencombinatie en een overheerlijk recept natuurlijk. Bijvoorbeeld deze smaakvolle avocado toast met ei en balsamicoglaze.  

Ingrediënten voor 4 personen

4 el Mayonnaise with Olive Oil
4 el grove mosterd
8 eieren
12 kleine tomaten
2 avocado’s
1 rode puntpaprika
4 sneetjes witbrood
2 el Bonsecco extra vierge olijfolie
2 el citroensap
2 little gems
1 takje peterselie
roomboter
0,5 l natuurazijn
1 el Balsamic Glaze Naturel
1 tl Egg Salt kruidenmix
zout

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus.
  2. Smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  3. Breng een pan ruim water (ca. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Houd het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten.
  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een kom. Prak hier 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout doorheen met een vork.
  5. Snijd de tomaten en de rode puntpaprika in kleine stukken, snijd de peterselie fijn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel.
  6. Snijd de little gems in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
  7. Warm de gepocheerde eieren indien nodig opnieuw op in heet water.
  8. Verdeel de toast over vier borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op.
  9. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met Egg Salt kruidenmix.
  10. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met een paar druppels Balsamic Glaze Naturel.
Fotocredits: Oil & Vinegar

Feestelijke quiche

Quiche is bij veel mensen een echte favoriet – vooral tijdens de feestdagen. Deze feestelijke quiche is dan ook het perfecte gerecht om met Pasen te serveren. Ook ruikt het huis meteen heerlijk wanneer ‘ie uit de oven komt.

Ingrediënten voor de bodem

80 g boter
1½ dl tarwemeel
1½ dl geraspte kaas
30 ml koud water

Voor de vulling
1 pak Pulled Oats® Naturel
1 kleine ui
1 knoflookteen
80 g verse babyspinazie
2/3 dl zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
olie om in te bakken
2 kleine eieren
1½ dl mascarpone
1½ dl geraspte mozzarella
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
zout
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de zachte boter, geraspte kaas, het water en de tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm (24 cm diameter). Het deeg mag over de randen krullen. Bak 10-15 minuten.
  3. Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid over de taartbodem en besprenkel met zongedroogde tomaatjes en basilicum. Breng Pulled Oats op smaak met gedroogde tijm, oregano en paprikapoeder en verdeel over de taartbodem.
  4. Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. Laat de quiche voor het aansnijden eerst 5-10 minuten afkoelen.
  5. Serveer eventueel met een verse salade.
Fotocredits: Gold&Green

Auberginebootjes met Pulled Oats

Ben jij een aubergine liefhebber? Met dit recept maak je een heerlijk én makkelijk feestgerecht klaar. Deze auberginebootjes zijn gezond en eiwitrijk en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Naturel
2 aubergines
200 g verse spinazie
2 knoflooktenen
2 mozzarella bollen, 125 g per stuk
250 g cherrytomaten
70 g tomatenpuree
1 tl gedroogde basilicum
verse basilicum
zout
zwarte peper
olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik.
  3. Smeer beide kanten van de aubergineplakken in met olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 15 minuten in de oven.
  4. Bak de spinazie met de knoflook in een pan met olie. Voeg Pulled Oats, tomatenpuree en gedroogde basilicum toe, roer het geheel goed door en bak 1-2 minuten.
  5. Snijd de cherrytomaten en mozzarella in plakjes.
  6. Haal de aubergineplakken uit de oven en leg daar de toppings bovenop. Bak de auberginebootjes 10-15 minuten of totdat ze zacht zijn.
  7. Garneer de aubergines met basilicum, zout en een snufje zwarte peper.
Fotocredits: Gold&Green

Gebakken zoete aardappel met romige vulling

Deze gebakken zoete aardappels maak je makkelijk klaar in de oven. Marineer de zoete aardappels met olie, zout en peper en laat ze lekker zacht bakken. Vul met een heerlijk mengsel van crème fraîche, Pulled Oats, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden, en het paasdiner kan beginnen!

Ingrediënten voor 2-3 personen

3 kleine zoete aardappels
olie
zout
zwarte peper

Als toppings
1 pak Pulled Oats® Naturel
150 ml crème fraîche
1 dl zongedroogde tomaatjes
1 tl honing of agavesiroop
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl uienpoeder
zout
verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes en voeg hier het paprikapoeder, korianderpoeder en uienpoeder aan toe. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
  4. Schep een flinke lepel vulling op de zoete aardappels zodra ze klaar zijn. Geniet!
Fotocredits: Gold&Green

Limoncello-meringuetaart

Je brunch of diner is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk dessert. Deze frisse meringuetaart is een echte smaaksensatie door de Limoncello en Amarettikoekjes, en is daardoor de perfecte combinatie van fris en zoet.

Ingrediënten voor 8-10 personen

200 g Amarettikoekjes
200 g roomboter
50 g Crema di Mandorle
100 ml Limoncello-azijn
150 ml sinaasappelsap
150 g suiker
3 eieren

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de Amarettikoekjes in een keukenmachine.
  2. Smelt 100 gram roomboter in een pan en meng die met de koekkruimels en de Crema di Mandorle.
  3. Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm (Ø 24 cm) en laat opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm 100 ml Limoncello-azijn met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter.
  5. Splits de eieren, meng drie eierdooiers met 50 gram suiker en voeg het nog warme azijnmengsel daaraan toe.
  6. Roer het geheel au bain-marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
  7. Klop de gesplitste eiwitten samen met 100 gram suiker los.
  8. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de Limoncello crème op.
  9. Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin met een brander.
Fotocredits: Oil & Vinegar