Let's cook

Heerlijke recepten met 5 ingrediënten

De vakantie officieel voorbij en het ‘normale leventje’ is weer begonnen. We zijn weer druk, druk, druk en soms hebben we gewoonweg geen tijd (of zin) om met een ellenlange boodschappenlijst de supermarkt door te lopen om vervolgens uren in de keuken te staan. Dit vraagt om makkelijke, snelle én lekkere recepten voor een doordeweekse maaltijd, die binnen no-time op tafel staat. Met deze heerlijke recepten met maar vijf ingrediënten bespaar je tijd en geld én je hoeft zeker niet in te leveren op smaak!

Tomatenrisotto met burrata

Een lekkere risotto maken met 5 ingrediënten? Het kan! Deze tomatenrisotto met burrata is een echt feestgerecht en is vol van smaak. De Honingtomaten® hebben een stevige bite en zijn een unieke toevoeging aan het gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes (360 g) Honingtomaten®
  • 300 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bol burrata
  • 5 g gedroogde tijm

Bereidingswijze

Verhit de oven op 180°C. Leg de Honingtomaten® aan de tros in een ovenschaal. Verdeel de gedroogde tijm over de Honingtomaten® en rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven. Doe halverwege de oventijd van de tomaten de risottorijst in de pan en roerbak 1 minuut. Blus de risottorijst af met een scheutje groentebouillon. Zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg vervolgens steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de risottorijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon op is, dit zal na ongeveer 20 minuten het geval zijn. Haal de geroosterde Honingtomaten® uit de oven en voeg de helft toe aan de pan met de risotto, roer het geheel door en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige geroosterde Honingtomaten®, verdeel de burrata hierover en serveer direct. Geniet van je smaakvolle Italiaanse risotto!

Shakshuka met tomaten-paprikasaus en kikkererwten

Deze shakshuka met tomaten-paprikasaus en kikkererwten maak je met slechts 5 ingrediënten en is supersnel klaar. Het gerecht ziet er heerlijk zomers uit en de Honingtomaten® hebben een lekkere honingzoete smaak. Perfect om nog even in de zomerse sferen te blijven!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot (465 g) geroosterde rode paprika uit pot
  • 1 bakje (180 g) Honingtomaten®
  • 4 eieren
  • 400 g kikkererwten
  • 2 el harissa

Bereidingswijze

Laat de geroosterde rode paprika uit pot uitlekken en blend deze tot een gladde saus met behulp van een blender of keukenmachine. Zet een koekenpan op een warmtebron en voeg hier de paprikasaus en de harissa aan toe. Laat de kikkererwten uitlekken, voeg deze toe aan de pan en roer de saus door. Halveer de Honingtomaten® en verdeel deze over de saus. Maak wanneer de saus opgewarmd is 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de shakshuka 15 minuten zachtjes pruttelen tot het eiwit gestold is. Doe wanneer het niet snel genoeg gaat een deksel op de pan. Verdeel de shakshuka over 4 borden en serveer direct.

Kabeljauw uit de oven met geroosterde groenten

Deze kabeljauw uit de oven met geroosterde asperges en Honingtomaten® ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook heel gezond én staat binnen no-time op tafel. De tomaten zijn echte smaakmakers in dit gerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje (180 g) Honingtomaten®
  • 500 g kabeljauw
  • 350 g groene asperges
  • 100 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 tl olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de groene asperges en verdeel de asperges samen met de Honingtomaten® en de tuinkruidenbouillon over een ovenschaal. Dep de kabeljauwfilets af en snijd ze in 4 stukken. Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en sprenkel de olijfolie over de vis en groenten. Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis. Verdeel de kabeljauw en de groenten over de borden en serveer direct.

Tomaten tarte tatin

Een tarte tatin wordt oorspronkelijk gemaakt met appels, maar je kunt ‘m ook hartig maken! Deze tomaten tarte tatin maak je met maar 5 ingrediënten en smaakt heerlijk. En hij is helemaal plantaardig!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 bakjes (540 g) Honingtomaten®
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 5 g verse tijm
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg hier de Honingtomaten® en balsamicoazijn aan toe. Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de balsamicoazijn stroperig is. Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op een snijplank zo neer dat ze een klein beetje overlappen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol er met een deegroller een paar keer overheen zodat de losse vellen een geheel vormen. Bon appétit!

Fotocredits: Looye Kwekers