New chef, new beginnings

Het vernieuwde Restaurant Vanderveen

Het Amsterdamse restaurant Vanderveen wordt volwassen: het is allemaal verfijnder, maar nog wel steeds aangenaam brutaal. Dat vertaalt zich naar een nieuwe chef en bonte verzameling van smaken en kleuren op het bord, vergezeld met een flinke portie je ne sais quoi. Vanderveen combineert rauwe funk met onberispelijk wit linnen én culinair genieten!

Sinds 2018 kunnen gasten bij Vanderveen terecht voor een straffe espresso, een snelle zakenlunch of een uitgebreid diner en een welverdiende borrel op het terras to call it a day. Anno 2020 is het tijd voor de volgende stap. Vanderveen gaat voor verfijnder in alle opzichten, zonder iets in te leveren op het voor de plek zo kenmerkende speelse en funky karakter.

Refined funky bistro

Eerder dit jaar haalde Vanderveen de van oorsprong Griekse chef-kok George Kataras en zijn team binnen. George – type langharige biker niet vies van een tattoo hier en daar – deed eerder o.a. ervaring op bij Geranium in Kopenhagen en bij Simon Rogan en Nuno Mendes in Londen. Daarnaast was hij voorheen sous-chef van restaurant RIJKS. Ook belande hij in de top-10 tijdens de ‘San Pellegrino Young Chef competitie’ in 2016. George, die een grote liefde heeft voor groenten en fruit, creëerde een menu waar verfijnd en funky perfect samenkomen. George houdt van de old skool manier waarop gekookt werd, voordat er überhaupt elektriciteit was. Back to the roots.

George en zijn team werken uitsluitend met producten van hoge kwaliteit en halen de seizoensgebonden ingrediënten zoveel mogelijk lokaal. Ook bereiden zij (bijna) alle gerechten op een Yakitori-grill. Op het continu veranderende menu zijn onder andere ook een aardappel mille-feuille met zeewier en truffelmayonaise, gepocheerde kabeljauw met venkel en een signatuur ice cream sandwich terug te vinden. De nieuwe kaart geldt voor zowel de lunch als voor het diner en wisselt regelmatig. De liefde voor het product is ook terug te vinden in een selectie huisgemaakte producten. Zo is er eigengemaakt brood aan de hand van de chef, en bijvoorbeeld huisgemaakte ricotta en verschillende siropen.

Ook de wijnkaart heeft een make-over gekregen. In harmonie met de funky stijl van George zijn er spannende natuurwijnen op te vinden – met liefde en op kleine schaal geproduceerd. Voeg daar een paar mooie klassiekers aan toe en je hebt een gebalanceerde, overzichtelijke selectie.

Bold statement

Ruige gasten, uplifting beats en een verfijnde keuken met een knalroze muur als bold statement; Vanderveen plaatst zichzelf niet graag in een hokje en laat de mensen van diverse pluimage liever zelf bepalen hoe ze deze plek zien. De een vindt het een prima toko voor een relaxte coffee catch up, de ander luidt er met veel bombarie een nieuw levensjaar in met een gewaagde cocktail en nieuwe liefdes worden binnen gehengeld tussen het hoofd- en nagerecht. Het interieur is één en al Scandinavisch crisp en nodigt uit lekker lang te blijven hangen. En dat geldt ook voor het zonnige terras waar iedereen tussen 15.00 en 18.00 uur een speciale selectie van Nederlandse charcuterie en mooie flessen wijn laat openen.