PIZZADATE

Hier vind je de beste pizza van Europa

Pizza is ongetwijfeld een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Of je nu houdt van een pittige Diabolo, een controversiële Hawaï of een klassieke Margarita, er is een pizza voor iedereen. Wanneer je denkt aan de plek met de beste pizza’s, dan is het eerste land dat bij je opkomt vast Italië. Maar wat als de beoordelingen iets anders laten zien?

Holidu, het portaal voor vakantieverhuur, heeft de gegevens van Google Maps geanalyseerd om te ontdekken in welke Europese steden je de best beoordeelde pizza’s kunt vinden. Het onderzoek keek naar het aantal restaurants met 4,5 of meer sterren in elke stad en onthulde welke steden de meeste hebben in verhouding tot hun inwoners.

De Europese steden met de best beoordeelde pizza

Turijn, Italië

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht, ligt de stad met de best beoordeelde pizzeria’s van Europa in Italië. Maar raad eens? Het is niet Napels! Turijn, gelegen in het noorden van het land, is een stad vol elegantie, cultuur en geschiedenis. Het schijnt ook de thuisbasis te zijn van de beste pizza’s van Italië, misschien wel dankzij de nabijheid van de Alpen en de kwaliteit van de ingrediënten. Probeer de pizza al tegamino, een dikke en luchtige pizza gebakken in een pan, of de pizza al padellino, een dunne en
knapperige pizza gebakken in een kleine koekenpan, twee pizzasoorten die afkomstig zijn uit de stad.

Neurenberg, Duitsland

Neurenberg, de op één na grootste stad in Beieren, is een stad van contrasten, waar je een mix van middeleeuwse architectuur en moderne kunst terugvindt en waar ook de traditionele keuken en internationale smaken elkaar ontmoeten. Vandaag kunnen we je ook vertellen dat het een stad van geweldige pizza’s is, dankzij de diverse en creatieve pizzeria’s! Neurenberg heeft meer dan 60 pizzeria’s die 4,5* of meer scoren op Google. Als je er bent, probeer dan eens de unieke pizza flammkuchen, een dunne en knapperige pizza belegd met zure room, spek en uien.

Rome, Italië

Rome, de Italiaanse hoofdstad, is een stad vol geschiedenis, kunst en cultuur. Het is ook een stad met geweldige pizza’s, dankzij de eeuwenoude tradities en verschillende stijlen die de pizzeria’s hier hebben uitgevonden. Probeer de pizza al taglio, een rechthoekige pizza die in stukken wordt gesneden en per gewicht wordt verkocht, of de pizza romana, een dunne en knapperige pizza met een hoge korst. Als beleg kun je kiezen voor een klassieker op alle menukaarten in Rome, de Capricciosa: belegd met ham,
champignons, olijven, artisjok, een ei en tomaat.

De top 10 wordt compleet gemaakt door:

  1. Lyon, Frankrijk
  2. Dortmund, Duitsland
  3. Essen, Duitsland
  4. Marseille, Frankrijk
  5. Napels, Italië
  6. Krakau, Polen
  7. Lissabon, Portugal