cheers to life!

Déze gin laat jou in het hier en nu leven

Een gin die jou in het hier en nu laat leven. Dit is waar Ukiyo Gin voor staat. Het woord ‘Ukiyo’ is een Japanse vertaling van ‘los van de moeilijkheden van het leven’. Hierbij ligt de nadruk op het leven in het hier en nu, en het bewonderen van de schoonheid van de natuur. Deze gin vindt zijn oorsprong in de Kagoshima regio in Japan. Deze regio ligt op het zuidpunt van het Japanse hoofdeiland, en in de schaduw van de Sakurajima-vulkaan. Hier worden de Ukiyo Blossom en Ukiyo Yuzu Gin gemaakt met lokaal verbouwde gerst en meer dan honderd jaar distilleertraditie. Lees hier the perfect serve van deze heerlijke gin en cheers to life!

De gerst wordt samen met Black kōji gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd tot de traditionele Japanse pot-still shōchū: de nationale sterke drank van Japan. Deze shōchū wordt vervolgens opnieuw gedistilleerd met botanische ingrediënten om de belangrijkste smaken te benadrukken: jeneverbes, mandarijn en koriander. Daarnaast bevatten de gins ieder nog een specifiek extra ingrediënt: kersenbloesem (Ukiyo Blossom Gin), wat zorgt voor een subtiele zoete noot met een vleugje bloemengeur en Yuzu (Ukiyo Yuzu-gin) wat het best kan worden omschreven als een mix van citroen, sinaasappel en grapefruit.

UKIYO GIN SONIC – the perfect serve

De Ukiyo Gin Sonic is een cocktail die gemixt wordt met soda en tonic. Dit is de gebruikelijke manier waarop gin in Japan wordt gedronken. In deze mix komt de smaak van de Ukiyo Gin nóg beter tot zijn recht dan bij een reguliere gin tonic.

Ingrediënten

  • IJsblokjes /60 ml tonic /60 ml soda /
  • 45 ml Ukiyo Japanese Blossom Gin of Yuzu Gin

Garneer de Blossom Gin met sinaasappelschijfjes en de Yuzu Gin met schijfjes limoen en een takje rozemarijn en kom even terug in het hier en nu!

Beschikbaar in de lokale slijterij of bestel Ukiyo Gin online