Food tips

Versla je Koningsdagkater

Te veel drank, te weinig slaap, te koud op een boot of te veel gelopen over de vlooienmarkt – de dag na Koningsdag is sowieso een zware. Geluk bij een ongeluk: dit jaar is de dag na Koningsdag een zondag en heb je tijd om bij te komen. Frisse lucht, beweging én de juiste food-keuzes helpen je hierbij.

Uber Eats geeft advies én tipt de beste anti-katerfoods!

Zout eten
Alcohol droogt je lichaam uit, wat zorgt voor die vervelende kater. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. Bestel een kebab of pizza ansjovis om je dag af te sluiten en ga in de ochtend voor een egg benedict met bacon en lunch met een poké bowl en sojasaus.

Uber Eats tipt:

Juice, juice, juice
Alcohol verlaagt je bloedglucosespiegel, waardoor je slap kunt voelen. Met een flinke boost aan (natuurlijke) suikers vul je je glucose aan en voel je je een stuk beter. Je kunt voor gebakjes, wafels en milkshakes gaan (lekker!), maar waarom niet meteen een dag (of meerdere dagen) een juicedetox? Via Uber Eats laat je versgeperste sapjes vol vitamines en anti-oxidanten gemakkelijk thuisbezorgen en kun jij lekker binnen blijven om te herstellen.

Uber Eats tipt:

  • De Antioxidants of Detoxifying juice of andere juices bij SLA (exclusief bij Uber Eats)
  • Hang Over Remedy Smoothie van Juice By Nature
  • Absolutely Nuts van JuiceLab

All day breakfast
Lekker uitgeslapen, maar nog wel zin in een ontbijtje? Goed idee! Je kunt op veel plekken tegenwoordig de hele dag ontbijten of je tegoed doen aan een uitgebreide brunch. Je voelt je daarna vast beter. Ga voor toast met ei, avocado en bacon of voor banana pancakes met maple syrup en fruit, want natuurlijke suikers staan ook bekend om hun helende krachten.

Uber Eats tipt:

(Koude) pizza
Wetenschappelijk bewijs dat het helpt tegen een kater is er niet, maar een koude pizza the day after heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Een koude pizza is eigenlijk gewoon een broodje kaas met tomaat en groente, maar dan véél lekkerder. Idealiter bestel je de avond ervoor al een pizza én moet je je beheersen om dan niet alles op te eten. Maar een goede voorbereiding is het halve werk: wist je dat je tot 23 uur kunt bestellen bij Uber Eats?

Gember
Wel bewezen effectief is gember. Gember helpt je van je misselijkheid af en maakt je maag rustig. Je kunt zelf een thee met verse gember maken, maar gember wordt ook in veel juices gebruikt. Ook in de aziatische keuken is het een geliefd ingrediënt als smaakmaker in uiteenlopende gerechten zoals curries en stoofgerechten en in sauzen en marinades.

Uber Eats tipt: