Summer hotspot

Nederlands grootste culturele 1,5 meter-terras

Vrijdag 26 juni opent Nederlands grootste culturele playground in de vorm van een terrastival: HEMtuin! Een collectief om de culturele en entertainmentindustrie tijdens de coronacrisis draaiende te houden, met het thema ‘vergeten festival’. HEMtuin biedt meerdere activiteiten om een échte ‘Terrastival experience’ te creëren. Dé ultieme hotspot deze zomer!

Het groenovergoten Hembrugterrein strekt over 48 hectare en heeft meerdere zalen, loodsen en tuinen waardoor de anderhalvemetermaatregel kan worden gewaarborgd. In de binnentuin, ook wel de ‘Main Stage’-area, kun je genieten van een dinner show georganiseerd door Boom Chicago, comedy (vrijdag), Mystic Garden, Be Amazed show (zaterdag) en Wicked Jazz Sounds, livemuziek (zondag). In drie uur tijd wordt er een live-entertainment-viergangenmenu geserveerd. Iedere dag brengt weer een nieuwe show.

Dockyards Festival presenteert GRID X Zalansworld; een immersive audiovisuele installatie die de bezoeker naar een onontdekt algoritmisch rasterperspectief teleporteert. Deze show wordt uitgevoerd in samenwerking met EGBERT & SECRET CINEMA. De installatie is een 360 graden experience van FUNKTION ONE geluid, lichtcompositie en -intensiteit met technologie verenigd als één.

Ook zijn er verschillende terrassen op het terrein, zoals het ‘Backstage’-terras waar bezoekers hun rider kunnen bestellen óf het ‘Linksvoor’-terras waar de harde kern elkaar weer terug kan vinden. In de ‘Theater Carrousel’ beleeft de bezoeker in carrouselvorm vier theatervoorstellingen in tijdslots van max twintig minuten per show, waar ieder stuk wordt opgevoerd door verschillende artiesten, bekend van onder andere De Parade en Oerol. Ook kunnen bezoekers een trip down memoy lane maken en het ‘Instagrammable Festivals Museum’ bezoeken. Deze interactieve set up geeft bezoekers het gevoel weer éven op een feest te zijn, die we helaas deze zomer moeten missen.

Ook aan veilig vervoer is gedacht. Vanaf Amsterdam CS vertrekt een paar keer per dag de ‘HEMtuin Express’: een ruime boot waarbij de anderhalvemeterregel nageleefd kan worden. Tijdens deze geniet je van een welkomstdrankje op de heenweg en een gezonde waterbar op de terugweg.

HEMtuin is vanaf 26 juni de hele zomer geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00u tot 23.00u. Vanwege de coronamaatregelen dienen de tickets voor verschillende activiteiten online gekocht te worden en voor ieder onderdeel zijn er verschillende tijdslots te reserveren, te vinden via www.hemtuin.nl. Wanneer er plek is, kunnen er op locatie nog lege spots worden gekocht bij de check-in-balie.