Celia's Mushroom Taco's

Proef de Californian sun op je bord

Nu we de komende weken nog in lockdown zitten, betekent dat ook dat we weer volop thuis gaan kokkerellen. Omdat je waarschijnlijk je standaard recepten al heel vaak gemaakt hebt en misschien toe bent aan nieuwe lekkere recepten, delen wij hier een overheerlijk recept van restaurant Celia: paddenstoelentaco’s met poblano crema en queso fresco.

Als het aan restaurant Celia ligt, hoort elke maaltijd eruit te zien als een feestje op tafel. De keuken is verrassend fris en vernieuwend met heerlijke smaken uit de modern-Amerikaanse keuken. Alle gerechten zijn bereid met een straaltje Californisch zonlicht. Hieronder het recept van de smaakovergoten mushroom taco’s in een blauw jasje. 

Ingrediënten:

  • 2 blauwe mais tortilla’s
  • 250g paddenstoelenmix
  • poblano crema (zie recept hieronder)
  • geroosterde tomatenspread (zie recept hieronder)
  • 10 korianderblaadjes
  • 70 gram witte kaas
  • 1 limoen
  • 1 rode ui

Geroosterde tomatenspread:

  • 100 gram tomaat
  • 40 gr witte ui
  • 5 gr jalapeño
  • 6 korianderblaadjes
  • 1 teentje knoflook

Poblano crema:

  • 300 gr poblano pepers
  • 10 gr jalapeño
  • 20 gr zure room

Bereidingswijze geroosterde tomatenspread:

Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de rode ui in kwarten en leg dit samen met de jalapeño en tomaten in de voorverwarmde oven totdat alles licht geroosterd is. Mix de ingrediënten samen met de koriander in een blender tot een egale spread.

Bereidingswijze poblano crema:

Verwarm de oven voor op 200C. Rooster de poblano pepers in de oven tot ze licht geroosterd zijn en laat afkoelen op kamertemperatuur. Verwijder de zaden en schil van de pepers en mix de pepers samen met de sour cream tot een egale crème.

Bereidingswijze paddenstoelen taco’s:

Snijd de rode ui in stukjes en verwarm met een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout tot de paddenstoelen licht gebakken zijn. Haal de paddenstoelen vervolgens uit de pan en verwarm de blauwe maïs tortilla’s aan beide kanten voor 30 seconden in de pan.

Leg de tortilla’s naast elkaar op een groot bord en verdeel de tomatenpasta in het midden van de tortilla in een cirkel. Voeg de warme paddenstoelen toe met toefjes van de poblano crema, crumbled queso fresco en garneer met koriander en limoenparten. Knijp de limoen naar smaak over de tortilla. Delish!

Mocht dit recept naar meer smaken, dan kun je ook voor een volledig menu van Celia gaan. Via Thuisuiteten kun je verschillende 3-gangen-menu’s bestellen en er een Californian night at home van maken.